Tien mille voor slopen van woning in Poortvliet

POORTVLIET - De Provincie Zeeland heeft een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld voor het toekomstbestendig maken van een woning aan de Strijensepad 1 in Poortvliet.


De karakteristieke woning in het buurtschap Strijenham is verouderd en constructief niet meer in orde. De woning wordt volledig gesloopt en vervangen door een energiezuinige woning met behoud van het karakter van de huidige woning. Om dit te bewerkstelligen werd een subside aangevraagd bij de provincie in het kader van de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen.

Subsidie

De provincie stelt al zeven jaar achter elkaar deze subsidie beschikbaar voor het toekomstbestendig maken van woningen en percelen. Dit jaar zijn er in totaal 62 subsidieaanvragen ingediend, 42 voldeden er aan de eisen, maar slechts 37 projecten krijgen ook daadwerkelijk de subsidie. "Het gaat om 37 projecten uiteenlopend van het slopen van verouderde of verpauperde woningen, samenvoeging van woningen tot sloop van sociale huurwoningen." In totaal is er voor deze projecten een bedrag beschikbaar van één miljoen euro.

Oud-Vossemeer

In sommige gevallen gaat het slechts om één woning, bij andere aanvragen gaat het om hele straten die gesloopt worden en waarvoor minder (sociale huur)woningen teruggeplaatst worden. Er kwam ook een aanvraag binnen voor het pand aan de Molenweg 26 in Oud-Vossemeer, maar deze aanvraag is niet gehonoreerd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief