Aan een leesgroep deelnemen: interessante boeken lezen en daarover in gesprek gaan.
Aan een leesgroep deelnemen: interessante boeken lezen en daarover in gesprek gaan. Foto: Senia

Informatiebijeenkomst over leesgroepen in Bibliotheek Tholen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

THOLEN - Leest u graag en zou u over de boeken die u leest wel eens in gesprek willen gaan met andere geïnteresseerden? Bezoek dan de informatiebijeenkomst over leesgroepen in de bibliotheek in Tholen.

Op donderdag 11 oktober is er in de bibliotheek Tholen een informatiebijeenkomst over de leesgroepen van Senia. Senia brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, of dat nu interesse in Nederlandse en vertaalde literatuur is, in biografieën en geschiedenis, of u bent geïnteresseerd in filosofie of kunst. Voor al deze interesses heeft Senia aparte leesgroepen. Zelfs voor mensen die hun boeken graag in het Frans, Duits of Engels lezen en bespreken. De leesgroepen lezen en bespreken boeken uit een voor hun programma door Senia samengestelde boekenlijst. De discussie over de boeken gebeurt aan de hand van ‘leeswijzers’ met samenvattingen, recensies en discussievragen.

De informatiebijeenkomst over al deze programma’s en leesgroepen wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde, vestiging Tholen. Belangstellenden zijn welkom op donderdag 11 oktober om 14:00 uur in de bibliotheek, Hof van Tholen 2. De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Na een informatief gedeelte worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die aan een leesgroep willen gaan deelnemen.

Aanmelden mag, hoeft niet, bij André Schoonderbeek, via e-mail andre.schoonderbeek@senia.nl. Meer informatie over de programma’s en werkwijze van Senia is te vinden op de website www.senia.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief