Foto: archief Weekblad de Bode

Pvda/GroenLinks wil regenboogvlag in Tholen

THOLEN - Op tal van plekken in het land wordt vandaag de regenboogvlag gehesen. Dat gebeurt in het kader van de internationale Coming Out Day. Door het hijsen van de regenboogvlag laten gemeenten zien dat iedereen mag zijn wie hij/zij wil zijn. In de gemeente Tholen wordt er echter geen gehoor gegeven aan de oproep van COC Nederland om de regenboogvlag te hijsen.


Daar moet volgens de fractie PvdA/GroenLinks verandering in komen. "Als het aan ons ligt, is dit de laatste Coming Out Day zonder regenboogvlag op Tholen. We roepen daarom vanavond de gemeente Tholen op om jaarlijks op 11 oktober, net als meer dan 160 andere Nederlandse gemeenten, provincies en ministeries, de regenboogvlag te hijsen." De partij wil middels een motie in de raadsvergadering het college van burgemeester en wethouders opdragen om jaarlijks de regenboogvlag te hijsen. 

"Nederland is een land waar eenieder zichzelf mag en kan zijn en acceptatie van lesbiennes, homo's, bi- en transseksuelen en intersexuele burgers (LHTBI's) is een kernwaarde in onze samenleving", stelt de fractie. "Ook binnen de gehele samenleving van de gemeente Tholen kennen wij mensen die tot deze doelgroep horen." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief