VVD: 'Openbare verlichting moet sneller gerepareerd worden'

THOLEN - Er moet snel iets gebeuren aan de teleurstellende staat van de openbare verlichting in de gemeente Tholen. Dat stelt Arjan Deurloo (VVD) in vragen aan het college van burgemeester en wethouders.


Volgens Deurloo zijn al enige tijd veel lampen, masten en armaturen van de openbare verlichting stuk. "Via het regionaal meldpunt openbare verlichting tellen wij ruim 150 objecten die defect zijn, waarvan sommige zelfs al zes tot twaalf maanden." Een niet voldoende werkende verlichting is volgens Deurloo nadeling voor de verkeersveiligheid, sociale veiligheid en de leefbaarheid in de verschillende kernen. "Dit willen we graag verbeterd zien."

Deurloo vraagt de burgemeester en wethouders dan ook of zij het eens zijn met de VVD dat de lange afhandelingstermijn van de meldingen openbare verlichting niet wenselijk is. Volgens Deurloo zijn er meer gemeenten in deze regio die kampen met hetzelfde probleem. "Wat zijn de acties die het college gaat uitvoeren om de afhandelingstermijn te verkorten en gaat het college het huidige onderhoudscontract herzien of gaat ze deze loslaten?", wil de VVD'er weten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief