Trudy en Wim van Bellen voor de Mercedes uit 1969 FOTO REMKO VERMUNT
Trudy en Wim van Bellen voor de Mercedes uit 1969 FOTO REMKO VERMUNT Foto: Remko Vermunt

Verrassing voor gouden huwelijkspaar Van Bellen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Wim en Trudy van Bellen werden woensdagochtend al vroeg verrast door hun eigen kinderen. Een witte Mercedes uit 1969, precies zoals de trouwauto waarmee ze destijds waren getrouwd, kwam voor het huis van het gouden huwelijkspaar rijden. Vervolgens kon het echtpaar samen met hun vier kinderen ontbijten. "We kunnen ons niet herinneren wanneer we dat voor het laatst hebben gedaan."

Wim en Trudy van Bellen vierden afgelopen woensdag hun vijftigjarig huwelijksjubileum. Het gouden echtpaar trouwde in 1969 in het stadhuis van de gemeente Rotterdam. Na jarenlang in Rotterdam en Ridderkerk gewoond te hebben, besloten de twee ongeveer tien jaar geleden te verhuizen naar Tholen. "Dat was op 14 maart 2009. Onze zoon woonde al op Tholen en hij had deze woning voorbij zien komen. Dat leek hem wel wat voor ons en daarom zijn we naar Tholen verhuisd."

Toeval

Wim en Trudy leerden elkaar halverwege de zestiger jaren kennen door toevallige omstandigheden. "We gingen allebei naar een jeugdweekend van de kerkelijke gemeente. Daar hebben we elkaar voor het eerst ontmoet", vertelt Trudy. In de tijden die volgden liepen de twee elkaar steeds weer tegen het lijf. "We gingen bijvoorbeeld beiden met onze ouders naar het strand in Hoek van Holland. Zonder het van elkaar te weten, kwamen we elkaar daar tegen." Datzelfde gebeurde ook bij een voorstelling in De Doelen in Rotterdam. Voor Wim en Trudy was dit dan ook geen toeval. "Dit was God's leiding in het leven. Ze zeggen wel eens huwelijken worden gemaakt in de hemel. Dat hebben wij aan den lijve ondervonden."

Verkering

De twee werden vrienden en kregen dezelfde vriendengroep. "Wim bracht mij altijd als laatste thuis. Tot hij me op een dag om verkering vroeg." Dat was in 1967 en twee jaar later trouwden Wim en Trudy. Zowel in het stadhuis als in de Boezemsingelkerk in Rotterdam, waar ds. A. Vergunst hun huwelijk voltrok. "Die kerk is inmiddels afgebroken en dat vinden we heel erg jammer. Het was geen mooi gebouw, maar het had wel emotionele waarde voor ons."

Creatief

Het echtpaar kreeg vier kinderen en inmiddels zijn er ook elf kleinkinderen. Hun drie dochters en zoon stonden woensdagochtend voor het huis met de witte Mercedes. "Dat was echt een verrassing. Ze hebben ook mijn bruidsboeket van die tijd na laten maken met witte rozen en lelietjes-van-dalen." Dat de kinderen daarna bleven om gezamenlijk te ontbijten was de kers op de taart en toen moest het echte feest nog beginnen. 's Middags werd het echtpaar weer opgehaald met diezelfde Mercedes voor het grote feest in Bruinisse. Tot hun grote verrassing was het één van hun kleinzoons die hen als chauffeur op kwam halen. "We worden constant verrast, maar dat vinden we eigenlijk wel leuk", vertelt Trudy. "Toen we 45 jaar getrouwd waren, zaten we met z'n allen in Oostenrijk. Toen werden we ook verrast met een uitvoering van The Sound of Music. Onze kinderen zijn heel erg creatief wat dat betreft."

Verrassing

Wat hen in Bruinisse te wachten staat is dan ook een grote verrassing. "We weten dat er zo'n zestig man ons op staat te wachten, waaronder familie en vrienden. Onze bruidsjonker en bruidsmeisje zijn er ook allebei, die hebben elkaar vijftig jaar niet meer gezien. Dus dat is wel erg leuk en daarnaast nemen we ook ons trouwalbum mee, zodat iedereen kan zien hoe oud we zijn geworden", lacht Trudy.

Het geheim

Wat het geheim van een goed huwelijk is volgens het gouden paar? "Het leven is geven en nemen, goed communiceren, veel samen doen en elkaar soms verrassen. We zijn nog steeds heel erg blij met elkaar."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief