De eerste editie bleek een groot succes
De eerste editie bleek een groot succes (Foto: Iman Fase)

Succesformule van Thools Bierfestival krijgt komend weekend een vervolg

THOLEN - Bierliefhebbers opgelet. Sport- en Gemeenschapscentrum Meulvliet staat op zaterdag 18 mei weer volledig in het teken van het Thools Bierfestival. Diverse brouwerijen uit binnen- en buitenland komen naar Tholen om hun lekkerste biertjes aan jou te laten proeven en natuurlijk is er ook (andere) entertainment.


Marlies Draaijer ('t Wienuus) en Charel Wolvekamp (Meulvliet) besloten in het najaar van 2018 de handen ineen te steken voor een eerste editie van het Thools Bierfestival. Charel is zelf een fervent bierliefhebber en hij bezoekt regelmatig bierfestivals in binnen- en buitenland. Marlies daarentegen is juist geen bierliefhebber. "Maar ik organiseerde al twee keer in het jaar een proeverij in de winkel met z'n dertig tot veertig man." De twee raakten op een dag aan de praat en samen kwamen ze met het idee voor een Thools Bierfestival. Het bleek een gouden greep, want de eerste editie was meteen een succes. Reden genoeg voor de twee ondernemers om ook dit jaar een bierfestival te organiseren.

Deze tweede editie bestaat uit fraai pallet met allerlei verschillende brouwerijen. Zo zijn er brouwers uit Steenbergen, Dinteloord, Tilburg en enkele uit België present. "Zij nemen elk weer diverse bieren mee. Verklapt kan worden dat er weer mooie exemplaren tussen zitten, met mogelijk ook enkele primeurs", stelt het tweetal. "Daarnaast prijzen wij ons ook gelukkig met een tweede deelname van onder andere Heer van Oranje en Kristonian en het toonaangevende Slot Oostende en Emelisse uit Goes. Een brouwer die inmiddels ook een behoorlijk deel van zijn productie afzet in het buitenland."

Hapjes

Nieuw dit jaar is dat je niet alleen kan genieten van de lekkerste biertjes. Op het grasveld voor de Meulvliet staan een aantal foodtrucks waar bezoekers een lekkere maaltijd kunnen verkrijgen, zoals hamburgers of saté. Ook zijn er lekkere hapjes en hapjesplanken te verkrijgen. "Om het verhaal compleet te maken, hebben we ook nog entertainment geboekt. Uiteraard zijn de brouwers en hun bieren de hoofdzaak, maar we doen er alles aan om er een super gezellige dag van te maken, die ook voor niet bierdrinkers de moeite waard is." Uiteraard zijn er ook andere dranken verkrijgbaar voor de niet bierliefhebber. "Al kunnen we dat ons bijna niet voorstellen, met de hedendaagse biercultuur, waar in allerlei soorten en smaken beschikbaar zijn", aldus de organisatie.

Het Thools Bierfestival is op zaterdag 18 mei van 14.00 tot 22.00 uur in de Meulvliet. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715748458&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/tholen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief