Toneelclub Poortvliet vermaakt zich prima in De Blauwe Stier
De cast rondom de bar.
De cast rondom de bar. (Foto: Anja Hage)

Toneelclub Poortvliet vermaakt zich prima in De Blauwe Stier

  Sport en Vereniging

POORTVLIET - De spelers van toneelclub Poortvliet zijn druk bezig hun rol eigen te maken van het blijspel wat ze in maart op de planken gaan brengen in Poortvliet en Sint-Annaland. Het stuk is getiteld: Tumult en vertier in cafe 'De Blauwe Stier'. Het is een blijspel in drie bedrijven en ook dit jaar weer geschreven door Anja Hage.


De bar staat al op het podium. Pruiken en kleding worden al voorzichtig uitgeprobeerd, maar de verdere aankleding van het toneel moet nog gebeuren en niet alle tekst en spel loopt al helemaal soepel.
Maar de spelers gaan zich steeds meer thuis voelen in hun rol. Het speelt zich af in een dorpscafeé met terras. De uitbaatster is al op leeftijd en woont er samen met haar dochter die een bekendheid op televisie wil worden. Twee vaste klanten, vrijgezel Karel en stotterende Bertje hebben er al bijna hun barkruk versleten en voelen zich zo ongeveer mede eigenaar. Wanneer hun oog op een advertentie valt in het plaatselijke weekblad waar een horecagelegenheid wordt gevraagd in het dorp raken de heren in paniek. Stel je voor dat de uitbaatster besluit om het cafe te verkopen, waar moeten ze dan heen. Ze wringen zich in allerlei bochten om dit te voorkomen, waarbij de redactrice van het weekblad wordt ondervraagd en de uitbaatster zowat gemanipuleerd. Zou haar dochter haar moeder soms ook nog beinvloeden? Wanneer er dan ook nog gasten op het terras verschijnen die er zeer vreemd uitzien en zich heel raar gedragen in de ogen van Karel en Bertje slaat de paniek toe. Maar die paniek uit zich aan alle kanten en zorgt voor hilarische taferelen. Of deze horecagelegenheid een hele andere bestemming krijgt wordt duidelijk wanneer u een van de uitvoeringen bijwoont.

Uitvoeringen
De uitvoeringen zijn: vrijdagavond 6 maart, zaterdagavond 7 maart in het Ouwe Raedúus te Poortvliet en zaterdag 14 maart in de Wellevaete te Sint-Annaland. Alle avonden beginnen om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De ouderenmiddag is 14 maart in De Wellevaete te Sint-Annaland om 14.00 uur. Zaal open vanaf 13.30 uur. Voor meer informatie en of kaarten reserveren kunt u contact opnemen met Anja Hage: 6-30591305 of achage@zeelandnet.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief