Afbeelding
Foto: Clubfotograaf Adrie Aarnoudse

Familie Van Dijke beste tafeltennisfamilie bij Smash'76

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

SINT-ANNALAND - Zaterdag 13 januari heeft tafeltennisvereniging Smash'76 uit St. Annaland haar jaarlijkse Familietoernooi gehouden in sportzaal De Wellevaete te St. Annaland. Het was alweer de 12e editie. Leden van deze tafeltennisvereniging mogen deelnemen met een familielid.

Het toernooi begon om 14 uur. Toernooileider Kees Vroegop kon 17 duo's (34 spelers) inschrijven. Het hadden er zelfs een een paar meer kunnen zijn omdat enkele jeugdspelers deelnamen in Bergen op Zoom aan de meerkampen. Ondanks dat de gezelligheid voorop staat was er ook veel strijd. Na de voorrondes gingen de volgende duo's door naar de halve finale: familie Van Poortvliet (Kees en zoon Bennie / titelverdedigers), familie V.d. Klooster (Merijn met zus Cindy), familie Van Dijke (Anné met broer Hans) en familie Aarnoudse. Familie Van Poortvliet won met 3-1 van familie V.d. Klooster en familie Van Dijke met dezelfde cijfers van familie Aarnoudse. In de finale wwon familie Van Dijke met 3-2 van Van Poortvliet zodat de 'Van Diekes' voor het eerst kampioen werden! Anné is speler van Heren-1 (1e klasse) en speelde met zijn oudere broer Hans. Hans is geen lid meer maar was in een ver verleden ook speler van de hoofdmacht. Hij is het spelletje dus nog niet verleerd. Een mooie prestatie want Kees en Bennie van Poortvliet spelen beiden wekelijks competitie in de 2e en 4e klasse. Het duo Peter Bazen en zwager Toon van Schilt wonnen de zgn. troostfinale. Voor de winnaars was er een heerlijke slagroomtaart. Zaterdag hebben in Bergen op Zoom ook drie jeugdspelers deelgenomen aan de meerkampen: Jordi v.d. Klooster, Hannes Besseling en Petran Guiljam, de kersverse Thools kampioen. Guiljam viel in de prijzen, hij werd tweede. Hij mag binnenkort deelnemen aan het Nederlands kampioenschap te Zwolle.
Na afloop van het Familietoernooi werd genoten van een heerlijke mosselavond waarbij de verloting ook weer een succes was. De activiteitencommissie kon de kas spekken, want zij sparen alweer voor een volgend kamp voor de jeugd bij het 45-jarig bestaan.
Aanstaand weekend is er nog geen tafeltennis, maar op 26/27 januari a.s. gaat de voorjaarscompetitie NTTB weer van start voor jeugd en senioren. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief