Het betonnen exemplaar
Het betonnen exemplaar (Foto: Jose van der Wegen)

Sokkel naar gieterij voor nieuwe Bronzen Os

OSSENDRECHT - De sokkel waarop de Bronzen Os hoort te staan in Ossendrecht is gisteren door de gemeente weggehaald. De sokkel is naar een gieterij gebracht. Daar wordt een nieuwe bronzen os gegoten. Dat is nodig omdat het originele exemplaar in augustus werd gestolen.


Er wordt een nieuwe Bronzen Os gegoten. De sokkel van het standbeeld is bij de gieterij, waar een nieuwe os zal worden gemaakt. De gemeenteraad van Woensdrecht trok onlangs 10.000 euro uit voor deze vervanging van het origineel. Dat werd in augustus van de sokkel gestolen.  

Het beeld is destijds niet zomaar van zijn sokkel afgesloopt, maar leek vakkundig te zijn verwijderd. Het college van burgemeester en wethouders vreest dan ook dat het geen kwajongensstreek was, maar dat bronsdieven achter de diefstal zaten. De daders werden nooit gepakt.

Betonnen os

De sokkel is al die maanden niet leeg geweest. Lokale ondernemer OBI-beton goot een nieuw exemplaar uit beton en plaatste dat begin oktober op de sokkel. Daar kon het beeld blijven staan tot de bronzen vervanging geregeld was. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Logistiek Brein

Sprang-Capelle

Parttime medewerkers m/v

Almkerk

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Genderen, Hank, Veen

Meerdere vacatures

Roosendaal

Administratief medewerker

Halsteren

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief