'We willen iets goed doen, niet half'
Eline de Lange, Angelique Schetter en Leonie Bezemer stoppen met 'hun' dorpsplatform.
Eline de Lange, Angelique Schetter en Leonie Bezemer stoppen met 'hun' dorpsplatform. (Foto: José van der Wegen)

'We willen iets goed doen, niet half'

HOOGERHEIDE – Leonie Bezemer, Angelique Schetters en Eline de Lange hebben per direct hun taken voor Dorpsplatform Hoogerheide neergelegd. Ze kunnen de werkzaamheden niet meer combineren met hun gezin en baan.  


Sinds het voorjaar van 2018 waren Schetters, De Lange en Bezemer actief voor het platform. In die twee jaar hebben ze het niet alleen opnieuw op de kaart gezet, maar ook veel andere zaken gerealiseerd. En nog steeds weten velen het Dorpsplatform te vinden. Dat leverde hen zoveel extra werk op dat ze er niet meer genoeg tijd voor hadden. 

De drie legden bewust per direct hun functie neer. “Anders kom je in zo’n tussenfase terecht, waarbij we nog steeds aanvragen moeten afhandelen. En dat gaat niet meer. We willen veel, maar moeten het ook kunnen realiseren binnen bepaalde eisen, bepaalde tijd en bepaalde functies. We willen het niet half doen en dat leidde tot deze keuze.”

Bekendheid

De afgelopen twee jaar zetten de drie zich als Drie Musketiers voor Hoogerheide in. Allereerst werd er meer bekendheid gegenereerd voor het Dorpsplatform, door de zichtbaarheid te vergroten met onder meer een nieuwe website, jasjes en shirts met een nieuw logo en een informatiefilmpje en prijspuzzels in samenwerking met ondernemers. “Toen wij begonnen, kwam er niet veel van de grond. Gedacht werd dat dit misschien kwam door de diversiteit van de inwoners. Wij hebben gemerkt dat dit niet het geval is. Je hoeft niet in Hoogerheide geboren en getogen te zijn om gevoel voor het dorp te hebben. Hoogerheide kan wel degelijk in je hart zitten, ook als je hier niet vandaan komt. Het gaat om je woonplezier. Samen kun je werken aan saamhorigheid.”

Wapenfeiten

Het beweegpark in Hoogerheide is een van de wapenfeiten van de dames. Ook op het dorpsfeest op de schaatsbaan kijken veel inwoners, jong en oud, met plezier terug. “We hebben ook kleinere projecten uitgevoerd, zoals in het kader van de biodiversiteit de actie met nestkastjes en bloembollen. Voor veel projecten konden we samenwerken met gemeente, onderwijs, ondernemers en inwoners. Er wordt wel eens gezegd dat er in Hoogerheide weinig vrijwilligers zijn, maar wij hebben gemerkt dat mensen echt wel willen helpen. Er is genoeg interactie tussen de inwoners, ondernemers en organisaties. Alleen het ontbreekt ons nu aan de tijd om het goed te kunnen blijven doen.”

Opvolging

Om het Dorpsplatform Hoogerheide te kunnen voortzetten, wordt gezocht naar enthousiastelingen die het bestuur willen vormen. “Wij trokken met zijn drieën de kar, maar je kunt natuurlijk ook meer leden zoeken. We hopen dat er mensen zijn die iets meer tijd hebben en met dezelfde drive, passie en enthousiasme om het platform verder vorm te geven en de ingeslagen weg te volgen. De enige vereiste is dat je inwoner van Hoogerheide moet zijn.” 

Geïnteresseerden kunnen mailen naar Linda Bogers van de gemeente Woensdrecht: L.Bogers@woensdrecht.nl.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief