Woensdrechtse Wielerzomer nadert ontknoping
De winnaar van de Woensdrechtse Wielerzomer in Putte.
De winnaar van de Woensdrechtse Wielerzomer in Putte. (Foto: Humphrey Hekhuizen)

Woensdrechtse Wielerzomer nadert ontknoping

PUTTE - De coronabestendige Woensdrechtse Wielerzomer nadert zijn ontknoping. Komende zaterdag, 12 september, vindt de allesbeslissende, vijfde wedstrijd plaats in Huijbergen. 


Winnaar van de laatste etappe, in Putte, is Martin Pluto. In het algemeen klassement leidt Timo de Jong voor Hartthijs de Vries. De strijd om de Woensdrechtse trui is hiermee nog onbeslist. 

Strijd

Zaterdag wordt duidelijk wie zich de eerste Woensdrechtse Wielerzomerkampioen mag noemen. Medeorganisator Jeroen van Wezel verwacht dat de strijd tussen De Jong en De Vries gaat. Samen met Niels van Elzakker en de geblesseerde eliterenner Lars Akkermans nam hij het initiatief voor de Woensdrechtse Wielerzomer: vijf wedstrijd in de vijf dorpskernen van Woensdrecht.

Opgelucht

Van Wezel is blij dat de competitie tot nu toe goed verloopt. “Er is veel waardering van de renners. Die zijn zó blij dat ze weer mogen koersen. We mogen niet klagen over publieke belangstelling en er zijn geen noemenswaardige incidenten.” Na de eerste koers in Ossendrecht slaakten de organisatoren een zucht van verlichting. “We waren trendsetter, alle ogen waren op ons gericht, dus ja, er viel wat van ons af.”

Onmisbaar

Door de coronauitbraak zijn er extra maatregelen nodig. Zo halen de renners hun rugnummer op in de buitenlucht. “Dit bleek een schot in de roos." De rugnummers zijn voor eenmalig gebruik, de deelnemers hoeven die niet in te leveren. “Hierdoor verminder je de contactmomenten.”
Wat ook goed werkt, is de inzet van het coronateam. Een groep bestaande uit twaalf vrijwilligers die continu het publiek langs het parkoers wijst op de naleving van de coronaregels. Van Wezel roemt hun inzet. “Onmisbaar.”

Weren

Van het weren van publiek bij start en finish kwam de organisatie gedeeltelijk terug. Het bleek lastig belangstellenden daar weg te houden en er ontstond toch een opeenhoping van mensen. “In overleg met de gemeente hebben we met dranghekken vakken gemaakt waarin het publiek op anderhalve meter van elkaar kan staan. Dit werkt beter.”


Uitslag Putte elite/beloften:
1. Martin Pluto
2. Timo de Jong
3. Remco Schouten

Starttijden Huijbergen 12 september:
nieuwelingen/jeugd: 15.00 uur
junioren: 16.15 uur
elite/beloften: 18.00 uur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief