Ondanks maatregelen heeft brandweer Brabant het druk
Foto: BredaVandaag

Ondanks maatregelen heeft brandweer Brabant het druk

WOENSDRECHT - Ondanks het vuurwerkverbod, de lockdown en de horecasluiting spreekt de brandweer van een drukke jaarwisseling. In totaal registreerde de meldkamer 204 brandweeruitrukken. Dat meldt Veiligheidsregio Midden- en West Brabant.


Er waren dan wel de nodige maatregelen genomen, dat wil niet zeggen dat niet zeggen dat er in Noord-Brabant niks misging tijdens de jaarwisseling. Ondanks Ondanks het vuurwerkverbod, de lockdown en de horecasluiting registreerde de meldkamer namelijk 204 brandweeruitrukken. Het gaan om incidenten tussen 31 december 2020 vanaf 00:01 uur tot en met 1 januari 2021 om 08:00 uur. 

Wel waren er minder incidenten dan vorig jaar in dezelfde tijdspanne. Toen waren het er namelijk 255. Hoewel er minder uitrukken waren dan in 2019 was de inzet wel intensiever. Er is aanzienlijke schade gemeld door zwaar vuurwerk en zijn er meer autobranden dan voorgaande jaren. De meest in het oog springende incidenten vonden plaats in Oosterhout, Dussen, Rijswijk, Gilze, Roosendaal, Etten-Leur, Breda, Zevenbergen en Oudenbosch.

Wisselend beeld

Het vieren van het nieuwe jaar geeft in Noord-Brabant een wisselend beeld. De hulpdiensten typeren de nacht op de meeste plekken in de provincie als een drukke horecanacht: ofwel een nacht met hier en daar een opstootje en een arrestatie zonder grootschalige inzet. Op enkele plekken was (stevige) inzet van de hulpdiensten echter wel nodig. Ook in Brabant is vuurwerk de lucht in gegaan, gedurende een kortere periode dan normaliter het geval is en een minder grote hoeveelheid.

De voorzitters van de drie Veiligheidsregio’s in Brabant stellen dat het inluiden van het nieuwe jaar zich heeft voltrokken als de coronamaanden ervoor. Hiermee bedoelen ze dat de meeste Brabanders zich aan de regels hielden, maar een klein deel niet. ‘’Het vuurwerkverbod heeft zijn werk gedaan, al zijn er helaas toch een aantal vuurwerkslachtoffers die met divers letsel opgenomen moesten worden’’, zo voegen ze toe.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief