Horeca krijgt het niet cadeau
Foto: Humphrey Hekhuizen

Horeca krijgt het niet cadeau

OSSENDRECHT – De horeca is al sinds medio oktober op slot. Volgens Peter Hussaarts en Arianne Nuijes van Eetcafé Boulevard in Ossendrecht zijn het dan ook tropenjaren voor hun sector. “We krijgen het momenteel niet cadeau.”


Ze moeten hard werken en creatief zijn om omzet te behalen. “Achterover leunen is er niet bij. Door de afhaal- en bezorgmogelijkheden en de regelingen vanuit de overheid kunnen we het nog redden, maar het is geen situatie die niet lang moet blijven duren. De hele horeca ligt nu al maanden plat. We missen onze gasten.”

Jubileummaaltijden

Peter en Arianne hebben het geluk samen te werken met andere partijen en verenigingen. Jubilerende sportverenigingen in het dorp, zoals Odio, De Grensrijders en De Meet, speciale jubileummaaltijden laten maken bij ons. Leden konden deze bestellen. Ook hebben we in november in plaats van de mosselavonden een speciaal dinerweekend voor de L’Oslopers gehouden. In februari werken we samen met bloemenwinkel Decoretra in Hoogerheide door ontbijtbezorging met een bos bloemen voor Valentijnsdag.”

Lichtpuntjes

Zo kunnen ze het nog even volhouden. “In december dachten we: ‘Gooi het allemaal maar op slot, dan zijn we er sneller vanaf. Nu die Britse variant er ook is, wordt het wel lastig om lichtpuntjes te vinden. Hopelijk kunnen we in maart of april langzaam weer de deuren gaan openen. We kunnen het volhouden door positief te blijven en hopen dat iedereen gezond blijft.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief