Afbeelding
Foto: privébezit

‘We kunnen het jaar op een gezellige manier afsluiten’

Door: Joep Bremmers Algemeen

PUTTE - Het was voor de leerlingen van groep acht van basisschool Op Dreef in Putte lang afwachten of zij wel op een leuke manier afscheid konden nemen van hun school. Maar gelukkig: het einde van het schooljaar wordt voor hen een feestje!

Volgens juffrouw Carolien Withagen gaat groep acht deze week op schoolkamp in Ossendrecht. “Eigenlijk zouden wij in mei gaan, maar gelukkig was er nog plaats voor ons. We hebben verder een film gemaakt met de klas. Met toneelstukjes, dansjes, liedjes, een paar kinderen spelen op een instrument, een quiz etcetera. De laatste schoolwoensdag mogen de ouders, op gepaste afstand, naar de film komen kijken.” Voorafgaand aan de film eten de leerlingen samen met de leerkrachten nog frietjes en een lekkere snack verzorgd door MFC De Biezen. 

Afsluiten
Op 16 juli wordt ook voor de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 nog een leuke workshopdag georganiseerd. “Gelukkig kunnen we het jaar op een gezellige manier met elkaar afsluiten.” Juffrouw Carolien was eerder dit jaar erg blij dat de kinderen na de lockdown weer naar school mochten. “Gedurende de lockdown had ik veel contact met de leerlingen tijdens de online lessen. Tevens heb ik alle ouders gesproken via Teams of telefonisch. We hebben toen ook de schooladviezen besproken.” Alle kinderen gaan dan ook door naar het voortgezet onderwijs. “Ze gaan naar de scholen die goed aansluiten bij hun leerbehoeften. Ze hebben er zin in maar vinden het ook wel spannend.”

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief