Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Basisschool De Meulenrakkers heet voortaan ’t Paviljoen

Door: Joep Bremmers Algemeen

OSSENDRECHT - Jarenlang zaten de kinderen in Ossendrecht op basisschool De Meulenrakkers. Lang daarvoor waren het de basisscholen Sint Jan en Zuster Marie Adolphine. En nu komt er opnieuw een naamsverandering: vanaf komend schooljaar het ende school, de buitenschoolse opvang, peuter- en kinderopvang gezamenlijk ‘t Paviljoen.

Tijdens een feestelijke ochtend op nu nog De Meulenrakkers werd met veel ballonnen, dansen muziek door enkele leerlingen de nieuwe naam onthuld. In de afgelopen school weekhadden alle leerlingen met diverse activiteiten al letters gevonden in en om de school. Deze letters vormden samen de zin ‘Onze nieuwe naam wordt’, waarna een dans van enkele leerlingen de aanzet tot de onthulling gaf. De naam ‘t Paviljoen is bedacht door de leerlingen van de school, waaronder de leerlingenraad van De Meulenrakkers en de kinderraad van buitenschoolse opvang (BSO) De Bende. De BSO, maar ook kinderopvang De Bengels en peuterspeelzaal Olleke Bolleke zullen straks dezelfde naam gaan krijgen als de basisschool. Alle educatieve elementen in Ossendrecht zijn daarmee straks verenigd onder de naam ‘t Paviljoen.

Zomervakantie
Volgens directeur Jannie Bouwens van De Meulenrakkers/’t Paviljoen zal de nieuwe naam al vanaf volgend schooljaar gehanteerd worden. “We hebben expres gekozen voor de onthulling van de nieuwe naam aan het einde van het schooljaar, zodat we straks na de zomervakantie direct met de nieuwe naam van start gaan. De borden worden straks wel al op de school gehangen, zodat iedereen de nieuwe naam kan zien.” De gedachte achter de nieuwe naam ’t Paviljoen is dat het schoolterrein een ontmoetingsplaats voor iedereen in het dorp moet worden. “We hebben hier al de bibliotheek zitten, maar er wordt ook yogagegeven, muziekles en Nederlandse les. Met de naam ’t Paviljoen maken we er echt een ontmoetingsplaats van voor alle partijen.” Het samenvoegen van school en opvang onder één noemer is iets wat binnen heel de overkoepelende onderwijsstichting Lowys Porquin zichtbaar is. In Huijbergen gebeurt dit onder de naam Ste. Marie en in Putte onder Op Dreef, terwijl Basisschool Open Hof vorig jaar al voor een naamswijziging naar Delphin koos.

Vernieuwbouw
Het verschil met de andere scholen is echter dat bij De Meulenrakkers/’t Paviljoen straks ook vernieuwbouw komt. De nieuwe naam is dan ook rechtstreeks gekoppeld aan de plannen voor vernieuwbouw. “We nemen daarbij het bestaande gebouw als basis. De plannen zijn er, de tekeningen zijn klaar en de financiële middelen zijn binnen. In de periode van nu tot en met 2023 zullen we beginnen”, volgens wethouder Lars van der Beek. Ook hij geeft aan dat het straks echt een ontmoetingscentrum gaat worden. “Het wordt allemaal veel functioneler en opener. De naam ’t Paviljoen, die voor mij ook een verrassing was, staat ook echtsymbool voor de vier partijen, samen optrekkend naar de toekomst.”

Schoolplein
Die toekomst leidt straks niet alleen naar een nieuwe school en nu al een nieuwe naam, maar ook naar een prachtig opgeknapt schoolplein. Mede door de invoering van het continurooster op school draaien de overblijfmoeders van de school al een tijdje geendiensten meer. Omdat hun vereniging van de tussenschoolse opvang daardoor geen bestaan meer heeft, hebben ze de gelden van hun vereniging geschonken aan de school. De cheque van maar liefst 5.000 euro kan de school gebruiken voor het opknappen van het schoolplein.

BIJDRAGE JOSÉ VAN DER WEGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief