Thierry de Heer
Thierry de Heer Foto: D66

D66 Woensdrecht stelt vragen over 3M fabriek

Door: Advertorial Algemeen

WOENSDRECHT - De raadsfractie van D66 in Woensdrecht heeft vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld over de misstanden omtrent de milieuvergunningen in België. Een actueel voorbeeld hiervan is de PFAS-vervuiling vanuit de 3M fabriek in Zwijndrecht, waarbij de vervuiling ook Nederland bereikt. D66 maakt zich hier zorgen over.

“Het kan niet zo zijn dat wij in Woensdrecht er veel aan doen om alle vergunningen kloppend te laten zijn, zodat er geen vervuiling en schade aan de volksgezondheid optreedt, en onze zuiderburen er ongestoord een potje van maken” aldus Thierry de Heer, voorman van D66 Woensdrecht.

Het college heeft aangegeven dat de provincie Noord-Brabant en Zeeland met de Vlaamse en Antwerpse overheid in gesprek zijn en men de problemen aan de orde stelt. “Ik snap dat Woensdrecht alleen de problemen niet kan oplossen, maar het wordt wel tijd voor actie. De gezondheid van onze inwoners komt immers in gevaar” volgens De Heer, die ook lid is van de provinciale staten. Hij geeft aan de vragen ook te gaan daar te gaan stellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief