Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Jan Prop: ‘Volg de koers op televisie’

Door: Jose Van der Wegen Algemeen

HOOGERHEIDE – Het is niet wat de organisatie voor ogen had toen ze startten met de voorbereidingen van de GP Adrie van der Poel. Maar de realiteit is dat een koers met publiek geen optie is op dit moment. Daarom is besloten voor een wedstrijd zonder publiek en VIP’s.

Volgens Jan Prop, voorzitter van het comité van de GP Adrie van der Poel is het echt heel jammer dat Hoogerheide nu niet de echte finale is. “In Flamanville was afgelopen weekend de voorlaatste koers. Hier kwamen alle categorieën wel aan de start, terwijl wij straks alleen de Elite Dames en Elite Heren mogen verwelkomen. Die echte finale missen wij nu.” Dat neemt niet weg dat in Hoogerheide ook jongere toppers aan de start zullen verschijnen. “Sommige jongere renners rijden nu al heel goed mee met de Elite en boeken dan ook resultaat. We hopen op toppers aan het vertrek.”

Professionals
Om te waarborgen dat publiek ook echt niet toegelaten wordt tot het parcours, heeft de organisatie professionele security in moeten huren. “Deze professionals weten hoe ze met eventuele boze supporters om moeten gaan. Daarom is er ook een strenge fysieke controle bij de kerk, de Onderstal en bij de Scheldeweg.” Het is wel een extra kostenpost voor de organisatie, terwijl de inkomsten toch al minimaal zijn door het gebrek aan bezoekers. Desondanks wil Jan mensen het volgende meegeven: “Blijf gewoon thuis, lekker warm bij de kachel en volg de koers op televisie.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief