Foto: Uniek Sporten

Iedereen kijkt uit naar tweede editie 'Uniek sporten, fietsen met je idool'

OSSENDRECHT - De eerste editie van het evenement ‘Uniek sporten, fietsen met je idool’ was, ondanks de flinke regenbuien, een groot succes. Het is dan ook logisch dat vrijdag de tweede editie van het sportieve evenement voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking plaatsvindt. “Op zo’n dag heb je heel wat kippenvelmomenten.”


En dat kippenvel kwam niet door de kou of de regendruppels, zegt Jan Prop van de stichting GP Adrie van der Poel, die het evenement organiseert. “We steken veel tijd in het organiseren van dit evenement, maar het is het waard als je die gasten ziet genieten”, vertelt hij. Zijn mede-comitélid Corné Koolen beaamt dat. “In het begin wisten ze niet zo goed wat te verwachten en namen de meesten een wat afwachtende houding aan, maar daarna ging het los. Sommigen moesten zelfs wat worden afgeremd.”

Profs

Vorig jaar regende het pijpenstelen.“Dat was het enige jammere”, vertelt Prop. “Alle deelnemers hebben ontzettend genoten. En wij ook. Onze stichting staat bekend om haar evenementen voor profs, met veel publiek en allerlei VIP’s, maar we willen ook graag maatschappelijk actief zijn. We helpen bijvoorbeeld mee met de organisatie van het wielerweekend in Calfven.”

Maatschappelijk

‘Uniek sporten, fietsen met je idool’ staat sinds vorig jaar op de agenda. De stichting heeft geen moment getwijfeld of er een vervolg moest komen. De mensen staan in de rij om te helpen. “Het is geen enkel probleem om vrijwilligers te werven”, zegt Koolen. “Iedereen werkt met liefde en plezier mee.” Stichting Zin, die maatschappelijke activiteiten voor ondernemingen organiseert, komt bovendien met vijftien vrijwilligers, die er alles aan doen om de deelnemers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Beroemdheden

Er komen volgende week vrijdag zeker 250 mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking naar het wielertraining- en opleidingscentrum bij het wielercollege in Ossendrecht voor ‘Uniek sporten, fietsen met je idool’. Daar is van alles te doen. Natuurlijk komen er bekende wielrenners: Michael Boogerd, Koos Moerenhout, Talitha de Jong, Monique van Ree, wereldkampioene veldrijden bij de beloften en Inge van der Heijden en hoogstwaarschijnlijk David van der Poel. “En niet te vergeten, Nederlands kampioen bij de burgemeesters, wethouders en ambtenaren Jeffrey van Agtmaal en onze wethouder”, lacht Prop. Deelnemers kunnen op de foto met de beroemde sporters. “Dat is een hoogtepunt. Ze vinden dat fantastisch”, weet Koolen van vorig jaar.

Begeleiders

Daarna kunnen ze samen een rondje over de Brabantse Wal fietsen. Verder staan op het terrein handbikes, waarmee demo’s worden gegeven, tandems die door cliënten en begeleiders kunnen worden gebruikt, spinningfietsen, ATB-steps, worden er clinics mountainbiken gegeven en er staat een rollerbank. “Daarop houden we aan het einde van de middag wedstrijden tussen cliënten en hun begeleiders. Dat moet de apotheose worden.” Sluitstuk van de dag is een gezamenlijke pastamaaltijd op het terrein. Muziek is er van DJ Dave en volkszanger Marijn van Geel. “Het wordt ongetwijfeld een feestje.” 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief