Jan Rot keert terug naar zijn oude gemeente met het programma 'O ja!' FOTO BUIS BARTON
Jan Rot keert terug naar zijn oude gemeente met het programma 'O ja!' FOTO BUIS BARTON (Foto: Buis Barton)

Acts van het eerste uur keren terug naar Podium Kloosterhof

  Cultuur

HOOGERHEIDE - Terwijl het huidige theaterseizoen ten einde loopt en de uitverkochte voorstellingen van Guido Weijers en Stef Bos nog moeten komen, is Podium Kloosterhof al volop bezig met het nieuwe seizoen. Zaterdag 15 juni om 20.15 uur is de jaarlijkse presentatieavond. De toegang is gratis.


Voor alle bezoekers staat een kopje of thee klaar in de pauze. “Tijdens de presentatie-avond geven we de bezoekers een indruk van alle nieuwe voorstellingen. Dat doen we niet alleen met filmpjes. Het bijzondere van deze avond zijn de gastoptredens van drie artiesten”, vertelt een enthousiaste Marinell Bruys, voorzitter van Podium Kloosterhof. “Want wie kan het publiek een betere indruk van een voorstelling geven dan de artiest zelf?”

Rembrandt

Het is het Rembrandtjaar. Hans Visser (bekend van Flairck) en Irena Filippova geven tijdens de presentatie-avond een voorproefje van hun indrukwekkende voorstelling ‘Rembrandt en De Gouden Eeuw’.

Komisch

De preview van Renate Reijnders is komisch. De cabaretière wordt niet voor niets de Nederlandse Ruby Wax genoemd. In haar voorstelling ‘Het liefdescollege’ laat ze zien dat er nog veel te leren valt over de liefde, en vooral ook te lachen.

De Mannen van Naam stonden ooit aan de basis van Pater Moeskroen. Tijdens hun voorstelling is er sympathiek contact met het publiek, lol, passie en muzikaliteit. De drie mannen zitten vol liedjes en verhalen. “In het nieuwe theaterseizoen vieren we ons 15-jarig bestaan”, aldus Marinell. “Daarom hebben we een feestelijk en gevarieerd jubileumprogramma samengesteld met veel muziek, maar ook cabaret, toneel en twee kindervoorstellingen.

Bijzonder

Het is heel bijzonder dat in het nieuwe theaterseizoen drie artiesten van het eerste uur weer naar Hoogerheide komen: Jan Rot, de Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk en theatergroep Hilaria. Toen Podium Kloosterhof in 2005 werd opgericht, meldde Jan zich spontaan om zijn steentje bij te dragen aan een cultureel programma in de gemeente”, zegt Marinell over Jan Rot. “Hij woonde toen nog in Ossendrecht en zijn try-out was destijds een thuiswedstrijd. Nu woont Jan in Rotterdam.” Vanuit zijn nieuwe woonplaats komt hij in oktober naar Hoogerheide met zijn voorstelling ‘O ja!, een muzikale tijdreis door de jaren 90’.”

Website

In het programmaboekje staat het volledige programma. Het wordt deze week huis aan huis verspreid in de gemeente Woensdrecht. “Sinds 1 mei staan de nieuwe voorstellingen al op onze website”, vertelt Marinell. “Via een nieuwsbrief hebben wij de bezoekers van ons theater hierop attent gemaakt. Het resultaat is dat er al aardig wat kaarten zijn verkocht. Daar zijn wij ontzettend blij mee.”

Wie ook een nieuwsbrief wil ontvangen kan een mailtje sturen naar info@podiumkloosterhof.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Natuursteen bewerker

st Michelsgestel

Enthousiaste medewerkers pakketdistributie

Dongen

Robot Operator

Hendrik-Ido-Ambacht

Bezorger Altena Nieuws

Genderen, Nieuwendijk, Rijswijk, Werkendam, Wijk en Aalburg

Monteur

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief