Logo internetbode.nl/woensdrecht

Vrijwilligers maken Putte schoon

PUTTE – “Afval hoort niet op de grond. Dat moet je opruimen”, zegt de 7-jarige Dylano wijs. Samen met zijn vriendje Jayden en hun moeders doet hij woensdagmiddag mee met de opruimactie van Dorpsplatform Putte. Ruim twintig vrijwilligers gingen op pad om de straten, groenstroken en speeltuintjes te bevrijden van zwerfvuil. De gevulde zakken aan het einde van de middag lieten zien dat de actie ook dit jaar geen overbodige luxe is.


Het Putse dorpsplatform nam een paar jaar geleden het initiatief tot de opruimactie. Inmiddels is het dorp toe aan de derde schoonmaakronde. De actie blijft helaas nodig, merkt Rita van Gaal, secretaris van het dorpsplatform. “Vooral in de speeltuinen zien we veel afval rondzwerven.” Andere hotspots zijn volgens haar de Antwerpsestraat en het steegje tussen de Antwerpsestraat en de Bradfordstraat.

Speeltuin

Ook Dylano en Jayden zien het regelmatig gebeuren dat er zwerfvuil ligt in hun favoriete speeltuin aan de Anjerstraat. “Er ligt vaak veel rommel. Dat ruimen wij dan op”, zeggen ze. Samen met hun moeders helpen ze vandaag het dorpsplatform bij het schoonhouden van Putte. Voor het viertal is het de eerste keer dat ze meedoen met de actie. “Het is goed om een keer wat voor je dorp te doen”, vinden de moeders.

Trots

Het dorpsplatform is blij met alle hulp. “We hebben nu 24 vrijwilligers, iets minder dan voorgaande jaren, maar we zijn al heel blij met de opkomst”, zegt Van Gaal. Ook wethouder Jeffrey van Agtmaal looft de inzet van de vrijwilligers. “Daar zijn we als gemeente erg trots op.” De gemeente stelt aan alle vrijwilligers hesjes, prikkers, handschoenen en vuilniszakken beschikbaar, terwijl het dorpsplatform de deelnemers trakteerde op friet en een frikadel bij de start en een ijsje na afloop van de actiedag.

De oogst van een middagje vuil ruimen bestond uiteindelijk uit een aantal gevulde zakken en een schoner Putte.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715834265&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/woensdrecht&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Directeur

Baarle-Nassau

procesbegeleider

Budel

Kasmedewerker m/v

Zevenbergen

Kalibratie / weeg medewerker

Bergen op Zoom

Diverse

Cuijk, Boxmeer en Uden

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief