Afbeelding
Foto: Humphrey Hekhuizen

Handtekeningenactie voor speeltuintje de Stappen geslaagd

Door: Hanneke Marcelis

HOOGERHEIDE - Goed nieuws voor de leerlingen van Basisschool de Stappen. Er komt een nieuwe speeltuintje bij de school. Dat beloofde wethouder Jeffrey van Agtmaal vandaag toen enkele leerlingen hem 150 handtekeningen kwamen aanbieden voor een nieuw klimrek in de speeltuin naast de school.

Het huidige klimrek bij basisschool de Stappen is al een tijdje afgesloten. Het speeltuintje kwam tot verdriet van de leerlingen van de school niet meer door de veiligheidskeuring. Daarom werd het afgezet met hekken. Of er een nieuw rek zou komen, was maar de vraag. Het was nog niet zeker of daar wel genoeg budget voor was. 

De leerlingen besloten daarop niet met de pakken neer te gaan zitten, maar startten een handtekeningenactie. Vanmorgen kwamen Kevin, Inge, Feline en Luc -samen met directeur Pieter Krebbekx- de 150 opgehaalde handtekeningen aanbieden aan wethouder van Agtmaal. Wethouder Jeffrey van Agtmaal begreep dat dit geen leuke situatie is en had gelukkig goed nieuws voor de kinderen: er is een nieuw speeltoestel besteld! Kleine kanttekening is dat het helaas een vrij lange levertijd heeft, waardoor we er nog wel even op moeten wachten. "Zodra het geleverd is, gaan we over tot plaatsing en nodigen we jullie uit om als een van de eersten erop te kunnen spelen" beloofde de wethouder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief