<p>Initiatiefnemers Birke Bastiaansen en Kevin Klijs.</p>

Initiatiefnemers Birke Bastiaansen en Kevin Klijs.

(Foto: Birke Bastiaansen)

Betoverd Rijsbergen: kerstmarkt vol entertainment

RIJSBERGEN - Na de aankomst van Sinterklaas in Nederland het voorbije weekeinde, komt ook kerst steeds dichterbij. De kerstartikelen laten soms nog op zich wachten, maar dat mag de pret niet drukken, want op 11 december heeft Rijsbergen zijn eigen kerstmarkt: Betoverd Rijsbergen. 


Samen met haar vriend Kevin Klijs organiseert Birke Bastiaansen dit jaar voor het eerst Betoverd Rijsbergen. Het idee ontstaat een maand geleden wanneer Birke zelf op een beurs staat met haar kraam, waar ze cadeaus bedrukt. “Ik vond die beurs heel leuk en ging kijken of er ook iets van een kerstmarkt was in Rijsbergen, maar die was er nog niet. Tot nu,” lacht Birke.

Diverse kraampjes

Er hebben zich ondertussen al veertig kraampjes gemeld voor de kerstmarkt, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Volgens Birke zijn er geen specificaties waar je aan moet voldoen. “We willen wel vermijden dat er mensen staan met dezelfde spullen, zodat er geen concurrentie ontstaat.” Maar, benadrukt Birke, ze heeft nog geen mensen hoeven af te wijzen hierdoor. “Zo is er ook voor ieder wat wils, want er staan kramen met de meest uiteenlopende producten,” legt ze uit. Er zijn onder andere kraampjes met oorbellen van klei, feestartikelen en een kraam met originele, persoonlijke cadeaus zoals een rompertje met gepersonaliseerde bedrukte tekst.

Entertainment

Bij een heuse kerstmarkt hoort natuurlijk ook wat entertainment. Zelfs daar hebben de organisatoren voor gezorgd. Het publiek kan gedurende de dag genieten van een mooie lichtshow, gemaakt door medeorganisator Kevin. Ook komt Mila van der Made verschillende kerstliedjes zingen, terwijl ze begeleid wordt door een pianist. Daarnaast kun je ook diverse workshops volgen voor jong en oud. Zo zijn er kleine workshops waar je kunt tekenen, schilderen en dingen kunt bedrukken. Mocht het een succes worden, dan zou er zomaar nog een editie kunnen volgen. “We willen het dan ieder jaar met kerst laten terugkomen, maar het ligt eraan hoe het gaat lopen,” benadrukt Birke.

n

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief