Ramses Shaffy en zijn oeuvre staan centraal in de voorstelling van Micheline van Hautem en Erwin van Ligten.
Ramses Shaffy en zijn oeuvre staan centraal in de voorstelling van Micheline van Hautem en Erwin van Ligten. (Foto: CC Zundert)

CultuurCentrum Zundert maakt zich op voor nieuw theaterseizoen

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - CultuurCentrum Zundert staat aan de vooravond van een nieuw theaterseizoen. Met verrassende voorstellingen op het gebied van onder andere cabaret, toneel en muziek kan cultuurminnend Zundert en omgeving zich weer opmaken voor vermaak van de bovenste plank.


Jan Damen en Hans Walter behoren tot de drijvende krachten van Stichting CultuurCentrum Zundert. In tegenstelling tot voorheen houdt het duo zich tegenwoordig nog louter met de programmering van alle professionele voorstellingen bezig. "Sinds oktober vorig jaar zijn we namelijk geen huurder meer van het gebouw, maar alleen nog gebruiker", legt Jan Damen uit. "We hebben geen huurcontract meer met de Gemeente Zundert. Zij heeft met de exploitanten afspraken over hoe het gebouw moet worden geëxploiteerd. De professionele voorstellingen regelen wij. Lokale voorstellingen als die van Volle Maon en Hé-Cabaret lopen via De Schroef".

Verbreding

Die formule moet volgens Damen nog wel verder worden uitgekristalliseerd. "We zijn er nog over in gesprek, al beginnen de contouren wel steeds duidelijker te worden. Zelf brengen we er in ieder geval wat verbreding in door samen met het Van GoghHuis het zogeheten Filmhuis weer nieuw leven in te blazen. Dat was destijds noodgedwongen stil komen te liggen, net toen het goed begon te lopen. Vanaf oktober starten we er weer mee in de Van GoghKamer, één keer per maand op donderdag. We hopen dat er veel animo voor is".

Herinneringen

Alle ogen zijn nu echter eerst en vooral gericht op het nieuwe theaterseizoen. "We hebben gekozen voor een gevarieerd programma, een mix van jong en oud", vertelt Hans Walter. "Zo komt op 28 september de nog altijd optredende zanger en verteller Willem Vermandere naar Zundert, vooral voor de wat oudere Zundertenaren een goede bekende die heel wat herinneringen zal oproepen. Waarschijnlijk zal hij ook nog het nodige publiek uit België meebrengen".

Talent

"We bieden echter ook aanstormend talent een podium", vervolgt hij. "Op zaterdag 19 oktober is er de voorstelling 'Chimo zei Lila' van Silke Kamp, Leandro Ceder en Claire Hordijk. Het stuk is genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs van het Nederlands Theater Festival. Na de voorstelling gaan de nieuwe theatermakers in gesprek met het publiek over hun stuk en hun positie als jonge makers en wat daarbij komt kijken. Het is uniek om ze hier te kunnen zien".

Feest

Meer dan enthousiast zijn Damen en Walter ook over The Boss Brothers, de Bruce Springsteen tributeband die op vrijdag 11 oktober aantreedt. "Een show vol herkenbare muziek", weet Jan Damen. Hij voorspelt dan ook een leuk feest. "Wie erbij wil zijn moet snel zijn, want de kaartverkoop loopt goed". Van een geheel andere orde is de voorstelling Tour of Freedom in Concert, welke op zaterdag 26 oktober in het kader van 75 jaar bevrijding wordt georganiseerd door de Gemeente Zundert."

Mix

Bij de drie voorstellingen daarna is volgens Hans Walter sprake van een mooie mix. Op vrijdag 1 november is het tijd voor 'hilarisch cabaret' van het gezelschap De Gestampte Meisjes, dat al eerder furore maakte in Zundert en er inmiddels al behoorlijk wat aanhang heeft. Ook Michelle van Hautem en Erwin van Ligten, die op zaterdag 16 november samen op de planken staan, zijn geen onbekenden in CultuurCentrum Zundert. Deze keer komen ze met een theaterprogramma waarbij Ramses Shaffy en zijn oeuvre centraal staan, hetgeen veel fans van de chansonnier zal aanspreken. En dan is er op zaterdag 7 december nog Stefano Keizers, een nieuwe cabaretier wiens ster snel rijzende is. "Ik verwacht een verrassende voorstelling, want het is iemand die vrij absurdistisch te werk gaat", aldus Walter.

Aanraakbaar

De stijgende lijn in de bezoekersaantallen van de voorbije jaren sterken Damen en Walter in de gedachte dat hun manier van programmeren werkt. Jan Damen: "We bieden vernieuwing, er valt hier iets te beleven. Ons publiek is daarnaast heel trouw. Het komt ook voor de sfeer en de gezellige nazit. Omdat CultuurCentrum Zundert heel kleinschalig is, is het óók heel aanraakbaar. Het maakt het leuk om in Zundert naar een voorstelling te gaan".

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief