Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Molenstraat tussen kruising Eikenlaan en Prinsenstraat tijdelijk afgesloten

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Om de verkeersveiligheid te bevorderen voor inwoners, winkeliers en winkelend publiek is, in overleg met gemeente Zundert, Krinkels en Brabant Water, een deel van de Molenstraat vanaf deze maandag afgesloten.

Gemotoriseerd verkeer kan niet meer door de straat ter hoogte van de kruising Eikenlaan tot aan de Prinsenstraat. Aanleiding hiervoor zijn de werkzaamheden aan de waterleiding door Brabant Water. Verkeer vanuit Wernhout kan via de randweg om Zundert heen rijden om de Molenstraat te bereiken. Het winkelend publiek kan gewoon gebruik maken van de achterliggende parkeerterreinen zoals aangegeven via de omleidingsborden (route P).

Waterleiding

De huidige werkzaamheden van Brabant Water zijn noodzakelijk om de bestaande waterleiding te vervangen door een nieuwe waterleiding. Dit is vooruitlopend op de werkzaamheden van in het kader van de herinrichting van de Molenstraat. Brabant Water gaat deze week de oude waterleiding aan de andere zijde van de weg, de oneven huisnummers, verwijderen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de weg, vanaf gevel tot middenlijn van de weg, in gebruik wordt genomen als werkgebied. Met de volledige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer kan Brabant Water de noodzakelijke werkzaamheden op een (verkeers)veilige en zo snel mogelijke manier uitvoeren.

Eerder

Vanwege de planning van Brabant Water start Krinkels 3 april met fase 4A en 5 van de herinrichting van de Molenstraat. Het gaat hier om werkzaamheden vanaf de kruising tot en met het adres Molenstraat 100. Dit is eerder dan in de planning is aangekondigd. Op die manier wordt voorkomen dat Brabant Water na haar werkzaamheden het trottoir dicht straat en Krinkels vervolgens de bestrating een week later weer moet verwijderen. De kruising Eikenlaan (fase 4a) is volgens planning rond 19 april weer beschikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Dit betekent dat de Molenstraat vanaf de Markt tot en met het kruispunt Eikenlaan toegankelijk is voor eenrichtingsverkeer.






Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief