Foto: Archief

Wielerliefhebbers opgelet: Renners ZLM Tour vrijdagmiddag door Zundert

  Sport

ZUNDERT – De wielrenners die deelnemen aan de ZLM Tour komen vrijdagmiddag tijdens de tweede etappe door Zundert. Wielerfanaten kunnen op verschillende plaatsen in Zundert en Rijsbergen een glimp van het peloton opvangen. 


De tweede etappe van de ZLM Tour start vrijdagmiddag officieel omstreeks 13.20 uur even buiten Etten-Leur. Vanaf hier gaan de wielrenners richting Rijsbergen. In Breda komen de ploegen alleen langs de Hazeldonksestraat. Vanaf daar rijden ze door richting Alpen-Chaam. Het peloton maakt vanaf 13.00 uur eerst een geneutraliseerd rondje van 8,2 kilometer door de gemeente Etten-Leur. Vanaf het Marktplein en de Markt, gaat het onder meer via de Hoevenseweg richting Concordialaan, Korte Brugstraat, Liesbosweg weer naar de Markt. 

De ZLM Tour komt in Zundert binnen bij de Hellegatweg. Dan gaat het peloton via de Boomkensevaart richting Rijsbergen. In Rijsbergen fietsen de ploegen via de Watermanseweg langs de Huisakkerstraat naar de Paandijkstraat om vervolgens richting Breda te rijden. 

Wielerliefhebbers kunnen de hele ochtend al terecht op de Markt in Etten-Leur waar de deelnemende ploegen tussen 9.00 en 11.00 uur worden verwacht. Zij moeten daar op een podium de presentielijst tekenen en worden door speaker Kees Maas nader voorgesteld aan het publiek.

Aan de ZLM-tour doen 17 ploegen mee.Onder andere Dylan Groenewegen (Jumbo Visma) fietst mee in deze tour. De ronde begon woensdag 19 juni met een proloog in Yerseke.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief