De hoofdtribune is gesitueerd aan het Oranjeplein in Zundert.
De hoofdtribune is gesitueerd aan het Oranjeplein in Zundert. Foto: Charles van Campenhout

Kaartverkoop tribuneplaatsen Corso Zundert start zaterdag

Door: Addo Sprangers Algemeen

SCHIJF - De verkoop voor de tribunekaarten voor Corso Zundert start komende zaterdag om 10.00 uur. Kaarten voor tribuneplaatsen kunnen ook dit jaar op twee manieren gekocht worden: online via de website en aan de Corsobalie in het Corso Centrum Zundert.

Op www.corsozundert.nl/tickets vind je een overzicht welke tribunes zich aan het parcours bevinden. Sinds 2019 is de hoofdtribune gesitueerd aan het Oranjeplein. Op deze plek horen de buurtschappen welke prijs hun corsowagen gereden heeft in het klassement. Er is maar één wagen die mag stoppen en dat is uiteraard de winnaar van de eerste prijs. Dit ‘stopmoment’ staat ook wel bekend als de Zundertse jubel en zorgt voor een onvergetelijk moment zowel voor de winnende buurtschap als het publiek. Niet voor niets zijn de tribunes aan het Oranjeplein de meest felbegeerde zitplaatsen. De verhuizing van de hoofdtribune naar het Oranjeplein betekent dat meer mensen getuige kunnen zijn van dit moment. Wil je zeker weten dat je de jubel van dichtbij meemaakt, ga dan voor zitplaatsen op tribune A of B. Wist je trouwens dat de zichtlijnen van tribune B verbeterd zijn? Je bent hier verzekerd van een prachtig zicht op de wagens en dus ook de Zundertse jubel. Voor onze internationale bezoekers zorgen we voor een Engelstalige omroeper aan het parcours. Ben je op zoek naar een zitplaats en waar de informatie over het Zundertse Corso en de praalwagens in het Engels te volgens is, kies dan voor tribune L. 

Drie keer

Wil jij het máximale uit je Corsobezoek halen? Misschien is tribune X dan iets voor jou? Dit is de enige plek aan het parcours waar je de optocht maar liefst drie keer voorbij ziet komen! Hij staat op de hoek van de Prinsenstraat en de Molenstraat en is weer terug van weggeweest. De prijs van tribunekaarten zijn afhankelijk van de locatie en variëren tussen de 25 en 35 euro.

Corsotour

Ben je ook benieuwd wat er zich de dagen voorafgaand aan de optocht afspeelt in Zundert? Dan is het mogelijk een Corsotour te boeken. Hiermee krijg je een exclusief kijkje achter de schermen van het grootste bloemencorso ter wereld. Tijdens de Corsotour kunnen bezoekers de dagen voorafgaand aan corsozondag zien hoe bouwers de wagens afwerken met dahlia’s. Vanaf 1 juli 2023 is het mogelijk om via de website van Corso Zundert een Corsotour te boeken. Voor meer informatie over tribunekaarten, de locatie en openingstijden van de Corsobalie kun je kijken op www.corsozundert.nl/ticketsBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief