Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Jolanda wil de dieren een handje helpen: ‘Vooral je tuin niet te netjes maken’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Jolanda Kroot is projectleider van Natuur in de wijk en reikt samen met haar collega de materialen uit aan de bewoners die zich hebben aangemeld.

Natuur in de wijk is een project dat wordt uitgevoerd op basis van de subsidieregeling vanuit de provincie in samenwerking met een aantal gemeentes, waaronder gemeente Steenbergen. Voor gemeente Steenbergen zijn een aantal wijken geselecteerd om mee te doen. “We zijn in mei en juni van dit jaar eerst in die wijken de situatie gaan bekijken,” vertelt Jolanda. “Dat is met name van belang voor de zwaluwen waarvan de nestkastjes wat hoger moeten hangen en daar zijn dus niet alle huizen geschikt voor. En de huizen moeten ook nog in een bepaalde windrichting staan. De ene soort wil graag aan de koele kant hangen en de andere juist aan de warme zijde. Op basis van die informatie doen we dan op de geschikte locaties een flyer in de brievenbus om de mensen uit te nodigen zich aan te melden voor het project. Er hebben zich honderden mensen aangemeld. We zijn in een ronde een groot gedeelte van het materiaal al kwijt.” Er is nog een beetje materiaal beschikbaar dus daar zouden mensen zich via de website nog voor kunnen aanmelden: https://www.natuurindewijk.nl/gemeenten/steenbergen/

“Als je zelf nog meer wilt doen voor de natuur en de dieren adviseren we vooral om je tuin niet te netjes te maken. Probeer zoveel mogelijk stenen te vervangen door planten en knip uitgebloeide bloemen of bladeren nu nog niet af.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief