Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

‘De Heraut’ voor V.V. Steenbergen vanwege 90-jarig bestaan

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Op 18 maart 1933 zag de voetbalclub WVS (Wapen van Steenbergen) het levenslicht. Na een fusie met voetbalclub Dia ontstond vervolgens voetbalvereniging Steenbergen. In het weekend van 17 t/m 19 maart 2023 viert v.v. Steenbergen op uitgebreide wijze haar 90-jarig bestaan.

Voor het college van burgemeester en wethouders een mooie aanleiding om v.v. Steenbergen en al haar vrijwilligers uit heden en verleden in het zonnetje te zetten en waardering naar hen uit te spreken met de toekenning van de gemeentelijke onderscheiding ‘De Heraut’.

Buiten kijf staat dat een vereniging die 90 jaar bestaat haar bestaansrecht ruimschoots heeft bewezen en haar sporen dik heeft verdiend in onze samenleving. In de loop der jaren hebben duizenden (oud-)inwoners van onze gemeente met plezier bij v.v. Steenbergen kunnen voetballen en geleerd hoe je samen tot de beste prestaties komt.

Sport verbindt en verbroedert
Mede dankzij de steeds weer nieuwe, jonge aanwas bij een voetbalvereniging, zijn er ook altijd talloze vrijwilligers actief in het belang van onze gemeenschap. Dat gebeurt langs de lijn, in de kantine, bij het onderhoud van de sportaccommodatie of de organisatie van toernooien.

Sportieve successen
Meerdere sportieve successen van met name het eerste elftal zorgden door de jaren heen met zekere regelmaat voor vreugde en trots in onze samenleving. En met het jaarlijkse internationale jeugdtoernooi zet de jubilerende vereniging niet alleen zichzelf maar ook de stad en de gemeente Steenbergen nadrukkelijk op de kaart.

Pierre van Hooijdonk
De geschiedenis van v.v. Steenbergen is natuurlijk ook onlosmakelijk verbonden met de carrière van Pierre van Hooijdonk, die zich in het blauwwitte shirt zodanig manifesteerde dat hij de overstap kon maken naar het profvoetbal, om het uiteindelijk te schoppen tot spits van onder meer NAC, Feyenoord en het Nederlands elftal.

Dit alles overwegende hebben burgemeester en wethouders besloten om v.v. Steenbergen te eren en te waarderen met ‘De Heraut’.

Sinds de invoering van ‘De Heraut’ in 2007 is dit de 24ste keer dat de onderscheiding is toegekend. De onderscheiding bestaat uit een bronzen replica op schaal van het beeld van De Heraut dat voor het oude stadhuis staat, gemaakt door kunstenaar Léon Vermunt, en een bijhorende oorkondeBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief