Afbeelding
Foto: Shutterstock

Handig om te weten: Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

STEENBERGEN - Wie komende week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot, met zware ochtendspitsen tot gevolg.


De nieuwe week start op veel plaatsen nat en dat heeft direct gevolgen voor de drukte op de snelwegen. Dinsdagochtend trekt een regenzone van west naar oost over het land. Hierdoor verwachten we een (zeer) zware dinsdagochtendspits. Het is in een normale situatie al druk op dinsdagochtend door veel woon-werkverkeer, maar door de combinatie met regen lijkt een zware ochtendspits onvermijdelijk.


De afgelopen twee dinsdagen werd ook al het record voor de drukste ochtendspits van 2023 aangescherpt. Mocht je de keuze hebben om thuis te werken, dan lijkt ons dat een verstandige optie. Ga je in de middag op pad? Dan heeft het weer weinig invloed op het verkeer.
Woensdagochtend herhaalt het weerbeeld zich met opnieuw regen in de ochtenduren. De woensdagochtendspits is standaard wel minder druk dan andere dagen in de week, maar door slecht zicht tijdens regen zal het toch drukker zijn dan normaal.


Blijvend druk op de weg
Ook de rest van de week trekken geregeld regengebieden of buien over het land, ook tijdens de ochtend- en avondspits. Zeker tijdens stevige buien is op donderdag en vrijdag kans op hagel en plensregens, wat kan leiden tot aquaplaning. Naast de regen zijn er soms ook stevige windstoten, dus houd je stuur komende dagen stevig met beide handen vast.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief