Start 5 km afgelopen zaterdag bij Sporthal De Buitelstee.
Start 5 km afgelopen zaterdag bij Sporthal De Buitelstee. Foto: FOTO WILLEKE BREURE

Suikerstadmars Dinteloord was gezellig

Sport en vereniging

DINTELOORD - De dag is goed verlopen. Dit jaar werkten we samen met Colsensation Team Voor Elk-Ander Dinteloord!

 

’s Ochtends verliep alles rustig. Nog geen drukte zoals voor corona gebruikelijk was. Het warme weer speelde daarbij ook nu weer een rol.

Een flink aantal fietsers had er goed zin in, het was goed fiets- en terrasweer.

De start van de korte afstanden wandelen van 5 en 10 km was om 10.00 uur. Er werd een kort woordje gesproken namens de Stichting door oud-voorzitter en vrijwilliger Dick Boterman. Hij loste dit jaar ook het startschot.

Er zijn geen problemen door de warmte geweest. Deelnemers van de 40 km konden ook een routebeschrijving meenemen van de 25 km zodat ze onderweg bij het splitsingspunt van de 2 routes konden kiezen. Naast de papieren routebeschrijving, konden ze er ook voor kiezen de QR-code van de routebeschrijving te scannen. De routebeschrijving was dan af te lezen op de mobiele telefoon. Van deze nieuwe mogelijkheid is aardig gebruik gemaakt. Op de routes waren ook de nodige pijlen aangebracht, mooie nieuwe exemplaren. Op rustpost Bovensas was ook dit jaar weer bouillon beschikbaar. De zoute drop, tucjes en pakjes sap op de diverse posten vonden gretig aftrek. Bij Imkerij Landjuweel was het gezellig en het terras bij Restaurant de Watertoren werd goed bezocht. Bij de boerderij van Maris langs de Steenbergseweg was men zo goed weer een slang met drinkwater voor de wandelaars aan te leggen.

We hebben complimenten gekregen van de wandelaars over de goede organisatie en alle spullen die ze op de posten konden krijgen. Attentiepuntjes worden uiteraard ter harte genomen.

Alle rustposten, vrijwilligers, verkeersregelaars, EHBO en sponsors worden bedankt voor hun medewerking.

De voorbereidingen en de samenwerking met hen gingen weer van een leien dakje.

Jubileum

Volgend jaar hopen we ook weer ons evenement te kunnen organiseren. Dan hebben we een jubileum: de 60e Suikerstadmars! 

Maar daarvoor hebben we wel helpende handjes nodig in ons bestuur. Laat de mars niet verloren gaan en neem contact met ons op! Dat kan bij Erica Verhagen via 0167-523137 of

info@suikerstad-sportief.nl.

Graag tot volgend jaar: 3-daagse 13, 14 en 15 juni, 60e Suikerstadmars zaterdag 15 juni 2024!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief