Afbeelding

Meer slaapplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - Burgemeester en wethouders hebben besloten om de intentieovereenkomst 'Vrachtwagenparkeren regio West-Brabant' te ondertekenen.

In heel Nederland gebeurt het: vrachtwagenchauffeurs die hun truck op een vreemde plek parkeren om te kunnen slapen, omdat er simpelweg geen slaapplekken voor hen gerealiseerd worden. Datzelfde probleem speelt ook in de logistieke hotspot West-Brabant én zelfs ook in de gemeente Tholen. Achttien West-Brabantse gemeenten en de gemeente Tholen hebben daarom besloten om een intentieovereenkomst te ondertekenen met als doel om binnen twee jaar meer slaapplaatsen voor vrachtwagenchauffeurs te realiseren.

In de intentieverklaring staat dat de partijen binnen twee jaar openstelling willen van extra parkeer- en verblijfsvoorzieningen bij de A16-A17 (Moerdijk en omgeving) en de A58-A4 (Bergen op Zoom en omgeving). Voor de lange termijn wordt ingezet op het integraal oplossen van de parkeerproblematiek. "Voor Kerstmis willen we met de minister van Verkeer en Waterstaat afspraken maken over ons plan van aanpak. Er zijn veel plekken al in beeld, die we aan het opwerken zijn voor een aanvraag voor Europese subsidie. Maar er is meer nodig dan dat, want niet ieder project leent zich daar voor," stelde gedeputeerde Christophe van der Maat (Mobiliteit en Samenwerking) van de provincie Noord-Brabant bij de ondertekening.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief