Lege schoolbanken ter illustratie.
Lege schoolbanken ter illustratie.

Scholen moeten toch deuren sluiten in strijd tegen coronavirus

Door: Amber Kuijs Algemeen

THOLEN - Alle scholen in Nederland blijven vanaf morgen dicht om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat meldt NOS. Het kabinet heeft dit besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs. Ook horeca en sportclubs gaan op slot.

Vanmiddag heeft het kabinet met medisch specialisten, afgevaardigden van ziekenhuizen, het RIVM en onderwijsorganisaties een overleg gehouden. De resultaten van dit gesprek worden om 17.00 in een persconferentie bekend gemaakt, waaronder meer informatie over het sluiten van de scholen. 

Afgelopen donderdag besloot premier Rutte dat de scholen niet hoefden te sluiten onder meer omdat ouders, die bijvoorbeeld in de zorg werken, dan thuis zouden blijven bij hun kinderen. Dit besluit leidde tot veel weerstand in het land. Meerdere organisaties riepen het kabinet op alsnog de scholen te sluiten. Dit leidde tot het gesprek dat vanmiddag plaatsvonden.

Meerdere scholen wachtten het besluit niet af en kozen al om hun deuren vanaf morgen te sluiten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief