Afbeelding

Poortvlietse Manon en Tobias kijken graag fimpjes op YouTube

Door: Jacoline de Boer Algemeen

THOLEN - De negenjarige Manon Buurma en haar vijfjarige broertje Tobias uit Poortvliet bouwden allebei op jongere leeftijd al een computer met hulp van papa. Ze kijken graag filmpjes op YouTube en ook een spelletje spelen op de computer doen ze graag.

Manon is een echt buitenspeelkind. Het liefst speelt ze nog buiten in de storm. Tobias speelt ook graag buiten maar computeren doet hij ook erg graag. Beide kinderen hebben een telefoon, IPad, computer en een spelcomputer. “Ik kijk graag filmpjes, Enzo Knol vind ik erg leuk. Ook het spelletje Roblox speel ik graag. Ik had TikTok, Facebook en Instagram maar nu alleen nog Facebook. Ik vind het leuk om naar foto’s te kijken en berichtjes te lezen”, vertelt Manon.

Tobias kijkt graag naar YouTube. Dodo, Job en Danté dat zijn zijn favorieten. Maar ook filmpjes van Minecraft kijkt hij graag zodat hij het later zelf na kan bouwen. Ook Tobias heeft Tiktok, Instagram en Facebook. Eerder plaatste hij wel eens filmpjes op TikTok maar na de Blue Whale challenge durft hij niet meer. Zowel Manon als Tobias kan je achter ieder willekeurig apparaat zetten en ze snappen beiden hoe het werkt. Misschien de genen van papa die computers bouwt? Manon wil in ieder geval later niks met computers doen, zij wil liever schoonmaakster worden. Tobias daarentegen ziet een leven als YouTuber wel zitten. Wie weet is hij straks net zo beroemd als Dylan Haegens en Enzo Knol.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief