Afbeelding
Foto: Melissa Schuurman

Nicolien bezoekt graag de kringloper: ‘Allerleukste dat spullen gebruikt blijven worden’

Door: Melissa Schuurman Algemeen

SINT-ANNALAND - Nicolien de Vos woont zelf in Stavenisse. Doordat zij erg nieuwsgierig was naar de vernieuwde winkel is zij zaterdagmorgen komen kijken bij de kringloopwinkel in Sint-Annaland.

Nicolien komt niet erg vaak bij de kringloopwinkel: “Vaak als je méér boodschapjes moet doen zoals bijvoorbeeld bij de Hubo, is het dat je even binnenkijkt.” De kinderen vinden het vaak leuk om ook bij de kringloopwinkel binnen te kijken: “Ze vinden het wel leuk. Niet dat ze altijd wat krijgen, dat weten ze ook. Maar vooral bij de kleding kijk ik uitgebreid. Als er iets bij zit wat je kan gebruiken en mooi is, neem ik dat mee. Als je hier komt en je moet weer de kledingkast van de kinderen inrichten, dan kan er weleens wat leuks bij zitten.”

Maar Nicolien koopt niet alleen spullen bij de winkel: “Ik breng ook weleens wat terug van kleding, maar ook veel andere spullen. Eigenlijk heb je altijd te veel spulletjes. Naar de kringloopwinkel terugbrengen is veel beter dan weggooien of dat je het ongebruikt in de kast laat staan. Als je het hier brengt, dan kan iemand anders er weer wat mee. Dat vind ik het allerleukste van de kringloper, dat spullen gebruikt blijven worden.” Ook voor de decembermaand zou ze het niet erg vinden als de kinderen cadeautjes krijgen van de kringloper: “Dat is veel beter. Als je iets koopt wat er al is dan dat je iets koopt wat al gemaakt is. Het is absoluut niet minderwaardig of vies wat je bij de kringloper koopt, het is gewoon net zoveel waard als iets anders wat nieuw is.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief