Afbeelding
Foto: Neil Schuurman

Ook bij stichting Elkie gingen afgelopen weekend de handen weer uit de mouwen

Door: Neil Schuurman Algemeen

THOLEN - Ook dit jaar werd NLdoet weer georganiseerd in Nederland én op Tholen. Verspreid over het hele eiland konden vrijwilligers de handen uit de mouwen steken bij één van de activiteiten. Zo konden vrijwilligers ook aan de slag bij Stichting Elkie. 

Bij Stichting Elkie werd er afgelopen vrijdag en zaterdag hard geklust aan een nieuwe buitenmuur. De rotte planken moesten hier van de buitenmuur afgehaald worden en vervangen worden door nieuwe platen op een nieuw frame. De deelnemers zetten hierbij al hun kennis in om te helpen bij dit project. De één tekende alle materiaal af, de ander zaagde alles op maat. Dévid Visser nam dit jaar het project van NLdoet dagen voor zijn rekening. “We hebben wel wat voorbereid voordat de deelnemers zouden komen. Zo hebben we bijvoorbeeld alle rotte planken al verwijderd. We stellen eigenlijk ieder jaar wel een project tot beschikking. Door corona hebben we het nu twee jaar niet kunnen doen”, aldus Dévid.

Niet alleen buiten, ook binnen konden vrijwilligers helpen met verschillende klusjes. Hier mochten bijvoorbeeld de muren en kozijnen worden geverfd. De deelnemers waren erg enthousiast over deze klus. “Vooral omdat het lekker binnen is gezien het slechte weer”, grapt een van de deelnemers. “Zelf hou ik ook wel van klussen”, laat Dévid weten. “Dat we nu zo samen aan het klussen zijn brengt je op nieuwe inzichten. Je leert ook weer van elkaar.”

In de krant van deze week is door een technische storing een fout geslopen in het artikel over Stichting Elkie. Onze excuses hiervoor. We hebben dit online aangepast. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief