Een impressie van de nieuwe ontsluiting Tholen
Een impressie van de nieuwe ontsluiting Tholen Foto: Toekomstig Tholen

Werkzaamheden derde ontsluiting Tholen hervat: plaatsing twee ‘bypasses’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - De werkzaamheden voor de derde ontsluiting Tholen zijn hervat. De afgelopen weken voerde Heijmans nabij de N286 herstelwerkzaamheden uit die noodzakelijk waren als gevolg van de stillegging. Het bedrijf is deze week begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Zo worden er eerst twee bypasses aangelegd. 

Een bypass is een tijdelijke weg die met een boog om het werkvak ligt. Dit zorgt ervoor dat het verkeer tijdens de werkzaamheden altijd door kan blijven rijden. Eén van de twee bypasses komt bij de N286. Deze leidt het verkeer om het viaduct heen. De tweede bypass komt bij de rotonde Zoekweg-Molenvlietsedijk. De maximale snelheid ter hoogte van het werk blijft 50 km per uur, zodat er veilig gewerkt kan worden. De bypass gaat naar verwachting in de laatste week van april open.

Deze week is gestart met het aanleggen van de bypass ter hoogte van rotonde Zoekweg-Molenvlietsedijk. Deze bypass is naar verwachting op 7 april gereed. Vanaf 11 april starten de werkzaamheden van fase 3. Daarvoor wordt de Molenvlietsedijk afgesloten vanaf de rotonde Zoekweg tot en met de kruising Hoogaarsstraat. De inwoners van de wijk Dalempolder en omgeving ontvangen hierover een brief. Deze bypass is een volwaardige geasfalteerde weg, met voetpad, fietsstroken en een rijstrook voor twee richtingen. De bypass zorgt ervoor dat al het verkeer vanuit Dalempolder en vanuit het centrum richting de Zoekweg en andersom veilig doorgang kan blijven vinden tijdens de werkzaamheden. 

Voor de veiligheid heeft de gemeente gescheiden omleidingsroutes voor gemotoriseerd en ongemotoriseerd verkeer door de wijk Dalempoler uitgewerkt. Het gemotoriseerde verkeer wordt omgeleid via de Koningin Julianastaat en het ongemotoriseerde verkeer via de Hoogaarsstraat en deels via het bestaande voetpad richting de Machteld van Gelrestaat. Hierdoor kunnen scholieren en wijkbewoners zich veilig door de wijk verplaatsen richting de scholen. 

De concrete planning voor de werkzaamheden die daarop volgen, wordt op dit moment nog uitgewerkt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief