Afbeelding
Foto: Politie

Inbraakgolf op industrieterrein Tholen

Door: Peter Houtepen Politie

THOLEN - Bij minimaal vier bedrijven op industrieterrein Tholen is vrijdagavond en -nacht ingebroken. Twee keer gebeurde dat op de Ambachtsweg. Andere inbraken vonden plaats aan de Slabbecoornweg en de Stevinweg.

Govers Automaterialen BV aan de Ambachtsweg was rond 23.45 uur het eerste doelwit van de inbrekers. Dat was niet de eerste keer dit jaar, aldus eigenaar Chris Govers. Op 21 januari was het ook al raak. "De buit was toen nul. En vrijdagavond zijn de daders er uiteindelijk met wat batterijen vandoor gegaan. Laten we zeggen met een waarde van 5 euro. De schade is echter vele malen groter."

Daders

Volgens de eigenaar was er sprake van drie daders, zo blijkt uit de camerabeelden: vermoedelijk een jongen en twee meisjes. Of het om dezelfde daders gaat als bij de inbraak op 21 januari kan hij niet met honderd procent zekerheid zeggen. "Ze wisten in elk geval precies waar de bewegingsdetectoren zaten", meldt Govers. 

Buitenverlichting

Toevallig had de eigenaar een dag eerder buitenverlichting aan laten leggen. "Maar alleen aan de voorkant van mijn bedrijf. Bedoeling was ook dat aan de achterkant te doen, maar dat lukte die dag niet meer." Juist aan de achterkant sloegen de inbrekers toe. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief