Afbeelding

Politie waarschuwt jongeren voor 'Blue Whale Challenge': 'Spel met gevaarlijke opdrachten'

Door: Bregje Kop Politie

THOLEN - De politie waarschuwt jongeren voor 'The Blue Whale Challenge'. Dit spel zou jongeren aanzetten tot het doen van gevaarlijke opdrachten. 

"The Blue Whale Challenge. Vele jongeren kennen het wel, maar u als ouder/verzorger misschien niet", begint onder andere politieteam Bergen op Zoom het bericht op Facebook. "Via social media wordt contact gezocht. Als het bericht geopend wordt (er hoeft nog niet eens gereageerd te zijn) wordt een challenge geaccepteerd en doe je mee aan een 'spel'." Als je niet mee doet, wordt er gedreigd om gegevens openbaar te maken, zoals IP-adres, huisadres. "Iedere dag moeten voor een bepaalde tijd opdrachten worden uitgevoerd, en deze opdrachten worden steeds heftiger", laat de politie weten. "Denk aan jezelf prikken, snijden, en uiteindelijk is er ook de opdracht om zelfmoord te plegen."

De politie geeft een aantal tips. "Praat erover met uw kind." Maar ook jongeren zelf worden gewaarschuwd. "Krijg je zelf zo'n bericht, durf dit dan met je ouders te bespreken. Open de berichten niet en rapporteer het account op Instagram", zegt de politie. "Weet dat het account nep is."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief