Afbeelding
Foto: Pixabay
SPEELRONDE 7

Tholense Boys en NOAD’67 strijden om periodetitel, WHS in degradatiezone

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 11 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 7.

De eerste periodetitel lonkt voor Tholense Boys. Na een overwinning van 0-5 op bezoek bij hekkensluiter Lepelstraatse Boys, vergroten ze hun voorsprong aan de top. VV De Fendert morste punten met een gelijkspel tegen SC Welberg. Hierdoor is NOAD’67 nu de nieuwe nummer twee. De ploeg uit Sint Philipsland behaalde een 2-4 overwinning op SEOLTO. Het verschil tussen Tholense Boys en NOAD’67 is drie punten, maar Tholense Boys heeft een beter doelsaldo.

Beide teams strijden komend weekend om de eerste periodetitel in de vierde klasse. Tholense Boys speelt thuis tegen DVO’60, terwijl NOAD’67 de ploeg uit Welberg op bezoek krijgt. Voor de periodetitel is maar één scenario mogelijk voor NOAD’67: Tholense Boys moet verliezen en NOAD’67 moet winnen.

Zoeken naar tweede winst

SV Smerdiek had vier wedstrijden op rij gewonnen, maar kwam afgelopen zaterdag op bezoek bij DVO’60 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hierdoor staan ze nu op de zevende plaats met 13 punten. SPS blijft zoeken naar de tweede overwinningen, maar verloor met 3-1 bij VV DHV.  De ploeg uit Poortvliet staat momenteel 10 punten verwijderd van ontsnapping uit de degradatiezone.

SC Stavenisse verloor met 0-8 op bezoek bij VV Steenbergen en blijft daardoor zonder punten onderaan staan. De voetbalclub moet snel een paar wedstrijden winnen om uit de onderste regionen van het klassement te komen. Alleen Lepelstraatse Boys presteert minder goed vanwege een slechter doelsaldo.

Degradatiezone

In de tweede klasse blijft WHS steken op één overwinning tijdens de eerste speelronde. Afgelopen zaterdag verloor het team uit Sint-Annaland met 0-5 op eigen veld na drie gelijkspellen. Door de overwinning van DBGC uit Oude-Tonge staat WHS nu op de 11e plaats in de degradatiezone. Het verschil met de 6e plaats is slechts één punt, dus er is nog van alles mogelijk. De onderste twee teams degraderen.

Uitslagen speelronde 7 - 11 november
VV DHV 3-1 SPS
DVO’60 1-1 SV Smerdiek
Lepelstraatse Boys 0-5 Tholense Boys
SEOLTO 2-4 NOAD’67
VV Steenbergen 8-0 SC Stavenisse
WHS 0-5 SVOD’22

Programma speelronde 8 - 18 november
NOAD’67 - SC Welberg
SV Smerdiek - VV DHV
SPS -VV Steenbergen
SC Stavenisse - SEOLTO
Tholense Boys - DVO’60
SV Walcheren - WHS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief