Jos van der Jagt met het shirt als aandenken.
Jos van der Jagt met het shirt als aandenken. Foto: SC Stavenisse
SPEELRONDE 10

Van der Jagt scoort 50e doelpunt en helpt SC Stavenisse aan eerste punten

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 2 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 10.

SC Stavenisse heeft de eerste punten van het seizoen behaald tijdens de kelderderby tegen Lepelstraatse Boys. Jos van der Jagt maakte de openingstreffer en daarmee zijn 50e competitiedoelpunt in het eerste elftal. Hij kreeg een shirt van het bestuur als aandenken. De overige doelpunten werden gemaakt door Erik de Rijke en Adriaan Janssen. SC Stavenisse had vijf wedstrijden lang niet gescoord.

1 punt uit 3 wedstrijden

Ook SPS heeft weer eens gewonnen. De nummer 10 van de competitie versloeg SC Welberg met 3-0 op hun eigen sportpark D’en Aekerboam. De laatste drie wedstrijden verloor SPS. Ze staan nu acht punten achter VV DHV voor een veilige plek buiten de degradatiezone. Volgende week spelen ze tegen de hekkensluiter Lepelstraatse Boys om hun tweede overwinning op rij te boeken.

SV Smerdiek kijkt waarschijnlijk niet graag terug op zaterdag. Ze verloren met maar liefst 8-0 bij VV Steenbergen en staan nu onder de degradatiestreep na slechts één punt uit de laatste drie wedstrijden. De vier wedstrijden daarvoor hadden ze allemaal gewonnen. De inhaalwedstrijd van NOAD’67 op dinsdag 28 november werd met 4-1 gewonnen van SC Welberg.

Thoolse derby

De zaterdagwedstrijden van Tholense Boys en NOAD’67 werden afgelast. NOAD’67 kan volgende week op gelijke aantal punten komen met Tholense Boys, omdat ze tegen elkaar spelen. Ook de wedstrijd in de tweede klasse van WHS tegen VV Serooskerke werd afgelast.

28 november | Inhaalwedstrijden speelronde 8
NOAD’67 4-1 SC Welberg

2 december | Resultaten speelronde 10
SC Stavenisse 3-0 Lepelstraatse Boys
SPS 3-0 SC Welberg
VV Steenbergen 8-0 SV Smerdiek

9 december | Programma speelronde 11
Smerdiek - VV De Fendert
Lepelstraatse Boys - SPS
Tholense Boys - NOAD’67
DVO’60 - SC Stavenisse

16 december | Inhaalwedstrijden speelronde 8/9
SV Smerdiek - VV DHV
SPS
- VV Steenbergen
VV De Fendert - Tholense Boys
NOAD’67 - DVO’60
WHS - VV SeroorskerkeBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief