Het basiselftal van Tholense Boys tegen De Fendert.
Het basiselftal van Tholense Boys tegen De Fendert. Foto: Tholense Boys
INHAALWEDSTRIJDEN

Koploper Tholense Boys gaat met een nederlaag de winterstop in

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 16 december allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van de inhaalwedstrijden.

Zaterdag stonden vier inhaalwedstrijden op het programma in de 4e klasse D. Vier Thoolse clubs moesten aan de bak. Slechts één club wist het jaar met winst af te sluiten. NOAD’67 behaalde op hun eigen sportpark een 1-0 overwinning op DVO’60 en gaat de kerst in als nummer twee met 25 punten.

Minder succesvol

De andere drie Thoolse clubs kenden minder succes. Tholense Boys werd verrast door VV De Fendert. Hoewel ze bij rust met 0-1 leidden dankzij een doelpunt van Youri Boudou, wisten de Fendertenaren na rust tweemaal te scoren. Ondanks deze nederlaag gaat Tholense Boys als koploper de feestdagen in met 28 punten.

SV Smerdiek ziet het gat met de veilige zesde plek groter worden na een derde opeenvolgende nederlaag. Op hun eigen sportpark Haestinge verloren ze met 1-2 van VV DHV. Het verschil bedraagt nu 7 punten met een plek buiten de degradatiezone. SV Smerdiek sluit de eerste seizoenshelft af met 13 punten, maar heeft nog een inhaalwedstrijd tegoed.

Degradatiestrijd

SPS slaagde er daarentegen niet in om de derde overwinning op rij te behalen. Ze verloren met 0-1 van VV Steenbergen op hun eigen sportpark D’en Aekerboam. Sportvereniging Poortvliet Scherpenisse gaat de winterstop in met 9 punten.

In de 2e klasse E kon ook WHS het jaar niet afsluiten met een overwinning. De ploeg verloor thuis met 1-3 van VV Serooskerke in een kelderkraker. WHS staat momenteel op de 11e plaats met 7 punten.

16 december | Inhaalwedstrijden
SV Smerdiek 1-2 VV DHV
SPS
0-1 VV Steenbergen
VV De Fendert 2-1 Tholense Boys
NOAD’67 1-0 DVO’60
WHS 1-3 VV Seroorskerke

13 januari | Inhaalwedstrijd
SV Smerdiek - VV De Fendert

27 januari | Speelronde 12
MOC’17 - WHS

3 februari | Speelronde 12
Smerdiek - SEOLTO
VV De Fendert - NOAD’67
Tholense Boys - SC Stavenisse
DVO’60 - SPS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief