Afbeelding
Foto ter illustratie: Pixabay
SPEELRONDE 12

Tholense Boys en SPS starten tweede helft goed, Smerdiek blijft verliezen

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 3 februari allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 12.

De mannen van Tholense Boys zijn goed begonnen aan het tweede seizoenshelft van de vierde klasse. Ze wonnen met 7-0 van SC Stavenisse op sportpark De Bent. Hierdoor blijven ze koploper met 4 punten voorsprong op nummer twee VV De Fendert, dat met 2-0 won van NOAD’67. Het team uit Sint Philipsland was in november nog in de race voor de periodetitel, maar is afgezakt naar de 5e plaats.

Van ongeslagen naar puntloos

Ook SPS gaat door met winnen. In hun eerste competitieduel verloren ze nog van DVO’60, maar op bezoek in Roosendaal wisten de mannen wel te winnen: 0-1. Van hun laatste vijf officiële wedstrijden hebben ze er drie gewonnen. Ze bezetten momenteel de 9e plaats met 12 punten. Het verschil met de veilige zesde plek is nog wel groot, met een verschil van 11 punten.

SV Smerdiek slaagt er dit seizoen opnieuw niet in om van SEOLTO te winnen. Na hun ongeslagen reeks van vijf wedstrijden, tussen speelronde 3 en 7, hebben ze nu al vijf duels op rij geen punten gehaald. De ploeg staat momenteel op de 8e plaats met 13 punten.

Veel doelpunten

Een week eerder reisde het team van WHS met vertrouwen naar MOC’17 in de tweede klasse. In hun eerste ontmoeting van dit seizoen behaalden de mannen uit Sint-Annaland een overwinning. Nu kwamen ze na een vermakelijk en doelpuntrijk duel uit op een gelijkspel van 3-3. De ploeg staat momenteel op de 11e plaats met 8 punten, slechts één punt verwijderd van de directe degradatiezone.

3 februari | Speelronde 12
SV Smerdiek 0-1 SEOLTO
VV De Fendert 2-0 NOAD’67
Tholense Boys 7-0 SC Stavenisse
DVO’60 0-1 SPS

24 februari | Speelronde 13
NOAD’67 - SV Smerdiek
SPS - Tholense Boys
SC Stavenisse - VV De Fendert
WHS - VV ArnemuidenBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief