Het basiselftal van Tholense Boys tegen SEOLTO.
Het basiselftal van Tholense Boys tegen SEOLTO. Foto: Tholense Boys (FB)
SPEELRONDE 16

SC Stavenisse degradeert, Tholense Boys kan titel ruiken

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 16 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 16.

SC Stavenisse degradeert uit de vierde klasse na een zesde nederlaag op rij. Volgend seizoen komt de ploeg uit in de nieuwe vijfde klasse. Tot nu toe hebben de mannen slechts één wedstrijd gewonnen tegen hekkensluiter Lepelstraatse Boys. Bovendien Ook kreeg het team 74 goals tegen in 16 wedstrijden. Met nog zes wedstrijden te gaan kan SC Stavenisse zich niet meer handhaven.

Race voor handhaving en titeldroom

De nummers 7, 8, 9, 10, 11 en 12 degraderen van de vierde naar de vijfde klasse. Voorlopig staan SV Smerdiek en SPS op de achtste en negende plek. Beide ploegen houden zicht op handhaving na hun overwinningen van afgelopen weekend. De veilige zesde plaats wordt momenteel ingenomen door VV DHV met 25 punten, gevolgd door DVO’60 (19), SV Smerdiek (19) en SPS (16).

Na slechts één jaar in de vierde klasse lijkt Tholense Boys meteen terug te keren naar de derde divisie. De ploeg uit Tholen won voor de vierde keer op rij met een kleine marge. Bram scoorde in de tweede helft vanuit een hoekschop: 1-0. Tholense Boys staat nu 4 punten voor op achtervolger VV De Fendert. Daarnaast hielden nummer 4 NOAD’67 en nummer 6  VV DHV elkaar in evenwicht.

Einde verhaal na twee jaar?

WHS doet het minder goed. De ploeg uit Stalland lijkt na twee seizoenen te degraderen uit de tweede klasse. Afgelopen zaterdag verloren ze met 2-1 toen ze op bezoek waren bij DBGC uit Oude-Tonge. Hierdoor staat WHS met 8 punten op een gedeelde laatste plaats. De achterstand op de play-offs is 7 punten.

16 maart | Speelronde 16
DBGC 2-1 WHS
NOAD’67 1-1 VV DHV
Smerdiek 4-1 Lepelstraatse Boys
SC Stavenisse 0-3 SPS
Tholense Boys 1-0 SEOLTO

23 maart | Speelronde 17
WHS - VV Terneuzen
VV DHV - SC Stavenisse
SPS - Smerdiek
SC Welberg - Tholense Boys
VV Steenbergen - NOAD’67



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief