De uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje
De uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje Foto ter illustratie: Unsplash
SPEELRONDE 17

Degradatie dreigt voor WHS, terwijl NOAD’67 zich zo goed als veilig speelt

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 23 maart allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 17.

WHS staat op de rand van degradatie uit de tweede klasse. De Stallandse ploeg verloor afgelopen weekend voor de vijfde keer op rij, deze keer met 1-4 van VV Terneuzen. Door de winst van VV Serooskerke staat WHS nu alleen onderaan de ranglijst. Met nog vijf wedstrijden te spelen, heeft de club een achterstand van 9 punten op deelname aan de play-offs. Na twee seizoenen in de tweede klasse dreigt nu directe degradatie voor WHS.

Titel in zicht voor Tholen

Het kampioenschap in de vierde klasse ligt binnen handbereik voor Tholense Boys. De mannen wonnen uit bij SC Welberg met 0-3, terwijl directe concurrent VV De Fendert een nederlaag leed van 2-3 tegen SEOLTO. De Thoolse ploeg staat nu comfortabel aan de leiding met 46 punten, gevolgd door De Fendert met 39 punten. NOAD’67 heeft zich zo goed als veilig gespeeld in de competitie. Door een gelijkspel bij VV Steenbergen bezet de club nu de vierde plaats met 34 punten.

Cruciaal duel

SPS en SV Smerdiek speelden een belangrijke wedstrijd. Beide ploegen nog strijden om handhaving in de competitie. De ploeg uit Poortvliet en Scherpenisse slaagde erin om de verdediging van SV Smerdiek één keer te doorbreken, wat voldoende was voor een overwinning. Nu staan beide clubs 9 punten achter op de veilige zesde plek die recht geeft op handhaving. Het gedegradeerde SC Stavenisse verloor met 7-0 van VV DHV.

23 maart | Speelronde 17
WHS 1-4 VV Terneuzen
VV DHV 7-0 SC Stavenisse
SPS 1-0 Smerdiek
SC Welberg 0-3 Tholense Boys
VV Steenbergen 2-2 NOAD’67

6 april | Speelronde 18
SVOD’22 - WHS
NOAD’67 - SEOLTO
Smerdiek - DVO’60
SPS - VV DHV
SC Stavenisse - VV Steenbergen
Tholense Boys - Lepelstraatse Boys



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief