De basiself van Tholense Boys tegen DVO'60.
De basiself van Tholense Boys tegen DVO'60. Foto: Tholense Boys (FB)
SPEELRONDE 19

Tholense Boys één zege verwijderd van titel, WHS gedegradeerd

Door: Olaf Knook Sport en vereniging

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 13 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma’s van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 19.

Tholense Boys is nog maar één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de 4e klasse D. De Thoolse mannen maakten gehakt van DVO’60, waarmee ze hun grootste zege van dit seizoen evenaarden (0-7). Komende zaterdag gaan ze op bezoek bij eilandgenoot SV Smerdiek, die met 5-0 verloren van VV DHV en officieel gedegradeerd zijn. Dit was hun derde nederlaag op rij.

SC Stavenisse vocht keihard tegen de nummer drie SEOLTO, maar verloor nipt met 2-1. Hierdoor grijpen ze net naast hun tweede zege van dit seizoen. Ook SPS wist niet te winnen, waardoor degradatie bijna zeker is voor deze club. NOAD’67 verzekerde zich wel van handhaving door met 0-4 te winnen van SC Welberg.

Verblijf komt ten einde

Na twee seizoenen komt er ook een einde aan het verblijf van WHS in de 2e klasse E. De Stallandse mannen verloren in eigen huis met 0-1 van SV Walcheren. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor de club om de play-offs te halen. WHS degradeert rechtstreeks naar de 3e klasse.

13 april | Speelronde 19
WHS 0-1 SV Walcheren
VV DHV 5-0 SV Smerdiek
SEOLTO 2-1 SC Stavenisse
SC Welberg 0-4 NOAD’67
VV Steenbergen 4-0 SPS
DVO’60 0-7 Tholense Boys

20 april | Speelronde 20
WHS - SV Heinenoord
SPS - SEOLTO
SC Stavenisse - SC Welberg
SV Smerdiek - Tholense Boys
NOAD’67 - Lepelstraatse Boys



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief