Afbeelding
Foto: Logo W3D

Woensdrecht is klaar voor de wandeldriedaagse

Algemeen

WOENSDRECHT - Op 6, 7 en 8 juni  zal dit jaar elke avond om 18.45 uur het startsein klinken op Sportpark de Fortuin in Woensdrecht voor de wandeldriedaagse. De deelnemers hebben de keuze uit 5 of 10 km. 

Er zijn weer nieuwe routes gemaakt. Voor de 5 kilometer wordt het pad onder langs de Bunt opnieuw aangedaan. Ook de 10 km komt langs dit fraaie stukje natuur en zal de route van de 5 kilometer weer kruisen. Daarnaast is er voor zowel de 5 als de 10 kilometer nog een route opgenomen, die leidt over de oude terreinen van steenfabriek Kostermans. En  alle deelnemers komen ook langs de nieuwe loods die bij Fokker is verschenen. Alle avonden wordt u begeleid door vele vrijwilligers, die ook instaan voor een zo groot mogelijke verkeersveiligheid. U blijft natuurlijk altijd wel persoonlijk verantwoordelijk tijdens de wandeling. 

De laatste avond is ook iets anders dan de afgelopen jaren. Door het ontbreken van lopende fanfares/harmonieën worden de wandelaars even opgehouden bij de Wouwbaan. Daarna gaan ze door de Raadhuisstraat, Nieuweweg en Nederheide zélf naar het sportpark. Onderweg staan vele muzikanten om deze intocht extra feestelijk te maken, om zo op het Sportpark de Fortuin aan te komen. Daar ontvangen de deelnemers een gouden medaille met een afbeelding, dit jaar het heemhuisje van heemkundekring Het Zuidkwartier. 

Op de eerste wandelavond ontvangt iedere deelnemer een lot. Op de laatste avond wordt onder de deelnemers een aantal fraaie prijsjes verloot. Onderweg is er elke avond één of zelfs meerdere traktaties; een reden te meer om mee te lopen.

Routebeschrijving op de smartphone

De wandeldriedaagse heeft ook haar eigen website. De website is te benaderen via www.wandeldriedaagsewoensdrecht.nl. Hierop staat een rechtstreekse link naar de buienradar. In geval van slecht weer vindt u ook informatie over wel/niet doorgaan.  Bij de aanvang, om 18.45, kunt u bovendien via een QR-code de routebeschrijving van die avond op uw smartphone downloaden.   

Inschrijven

Bent u na dit alles nieuwsgierig geworden en wilt u op een sportieve manier de zomer inzetten, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te lopen. Start elke avond vanaf Sportpark de Fortuin om 18.45 uur. U kunt zich inschrijven op zaterdag  3 juni 2023 van 11.00 tot 13.00 uur bij café ’t Raedthuys, Ouwe Raedthuysplein 8 in Hoogerheide. Deelname kost 5 euro per persoon. Ook op de startavond 6 juni kunt u zich van 18.00 - 18.45 uur nog opgeven in de kantine van het sportpark van WVV te Woensdrecht. Deelname kost dan 6 euro per persoon. Voor groepen en verenigingen (met meer dan 10 deelnemers) gelden bij voorinschrijving speciale prijzen. Hiervoor en ook voor overige inlichtingen over de wandeldriedaagse: tel. 0164–612091 of 0164-614735

Organisatoren-oproep

Zoals vele verenigingen is ook de Wandeldriedaagse Woensdrecht naarstig op zoek naar uitbreiding/vervanging van nieuwe organisatoren, om zo een langer voortbestaan van deze 46-jarige traditie mogelijk te maken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief