Lanke Broeders: 'Het is werkelijk imponerend hoeveel kleding er gemaakt moet worden in een kort tijdsbestek'
Lanke Broeders: 'Het is werkelijk imponerend hoeveel kleding er gemaakt moet worden in een kort tijdsbestek' Foto: Jack Mathijssen

Als lid van de ‘naaigroep’ maakt Lanke kleding voor de Bonte Avond

Door: Jack Mathijssen Algemeen

RIJSBERGEN - In gemeenschapshuis  De Koutershof in Rijsbergen vindt vanavond de eerste voorstelling uit een nieuwe reeks van negen van de Bonte Avond plaats. Er kan dus weer genoten worden van cabaret van de bovenste plank. Een nieuw gezicht bij de Bonte Avond is Lanke Broeders. Ze is lid geworden van Stikleutig. Dit is de groep die de kleding verzorgt van de spelers van de Bonte Avond. 

Lanke is sinds 2018 een trotse inwoonster van Rijsbergen. In 2019 zag ze haar eerste Bonte Avond en was meteen overdonderd door de onderlinge lol, het positieve en de kwaliteit die het uitstraalde. “Ik dacht meteen: ‘Dat wil ik ook’. Ik heb dit jaar de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik bij de ‘naaigroep’ zou mogen komen. Ik krijg een warm welkom bij de groep, ben echt goed geholpen met inburgeren. In het begin durfde ik alleen nog wat te knippen, maar nu durf ik steeds meer zelfstandig te naaien. Het is werkelijk imponerend hoeveel kleding er gemaakt moet worden in een kort tijdsbestek. Bijna alles wordt zelf gemaakt: broeken, jasjes en bloesjes. En natuurlijk ook speciale aankledingen, maar die verklap ik nu niet,” aldus Lanke. “Je leert ook anders te gaan kijken. Je kijkt nu ook door de ogen van het publiek. Hoe valt iets in het licht bijvoorbeeld? Ook moet je er rekening mee houden dat het omkleden vaak snel moet gebeuren. Het is echt leuk om zo achter de schermen mee te mogen doen.” In het dagelijks leven is Lanke energetisch natuurgeneeskundige, ofwel alternatief geneeskundige. “Maar ik houd er niet van om op een zweverig kleedje te zitten. Ik heb daarbij een eigen methode ontwikkeld om chronische klachten te genezen. Een goede wandeling en een kop thee daarna doet vaak wonderen.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief