Afbeelding

Gemeenten verwachten topdrukte vernieuwen paspoorten: ‘Maak snel een afspraak’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ZUNDERT - Plannen voor de zomer? Voordat je je koffers inpakt, is er één ding dat je niet mag vergeten: het vernieuwen van je identiteitsbewijzen en paspoorten. Gemeenten waarschuwen namelijk voor een verwachte piek in de aanvragen, en je wilt niet achteraan in de rij belanden. 

In 2014 werden paspoorten en identiteitsbewijzen voor het eerst uitgegeven met een geldigheid van tien jaar. Dit werd gedaan om de administratieve last van zowel gemeenten als burgers te verminderen. Nu is het tijd voor de eerste lichting om te worden vernieuwd, wat kan leiden tot lange wachttijden bij de gemeentelijke balies.

Maar geen paniek! Door op tijd een afspraak te maken voor vernieuwing, kun je de drukte vermijden en vlot op reis gaan. Dus voordat je je strandlaken uitspreidt, zorg ervoor dat je identiteitsdocumenten up-to-date zijn.

Het vernieuwen van je identiteitsbewijzen en paspoorten is misschien niet het meest opwindende deel van je vakantieplanning, maar het is wel cruciaal. Dus, ga je binnenkort op reis of ben je graag goed voorbereid? Maak hier online een afspraak. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief