De bewonersavond van Dorpsraad Rijsbergen was met bijna 70 mensen goed bezocht.
De bewonersavond van Dorpsraad Rijsbergen was met bijna 70 mensen goed bezocht. Foto: Sylvie Takke

Belangrijke bewonersavond Dorpsraad Rijsbergen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - De bewonersavond van Dorpsraad van woensdag 13 december die in een sfeervolle Harmoniezaal plaatsvond, was een belangrijke. De thema’s die het dorp al enige jaren bezig houden, Verkeer en Gebiedsvisie Centrum, stonden centraal. 

Wethouder Wesley van Steen kon die avond de uitkomsten bekend maken van de knelpuntenanalyse Rijsbergen-Zundert van Bureau Goudappel. Conclusie is dat de verkeersproblemen in Rijsbergen urgenter zijn en een variantenstudie nu aan de orde is. Voor de dorpsraad en werkgroep Verkeer klonk dit natuurlijk als muziek in de Harmoniezaal. 

In het verlengde daarvan maakt in januari 2024 de werkgroep Gebiedsvisie Centrum een doorstart met een toegewezen budget om de ideeën om te zetten in concrete plannen teneinde het dorpscentrum veiliger en beter leefbaar te maken, maar ook de ruimtes beter en anders te benutten. Medio 2026 dient de centrumvisie gereed te zijn. Dorpsraad Rijsbergen hoopt dat met de variantenstudie dan al een oplossingsrichting is bepaald die kan worden meegenomen in de centrumvisie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief