dierenpark-klundert
dierenpark-klundert (Foto: )

Toekomst Dierenpark Klundert verzekerd

KLUNDERT - De toekomst van het dierenpark in Klundert is gewaarborgd. Van Driel Landschapsbeheer blijft de kinderboerderij uitbaten. "We hebben een overeenkomst voor drie jaar getekend", vertelt een gemeentewoordvoerster.


De gemeente vroeg Van Driel Landschapsbeheer vorig jaar om tijdelijk het beheer op zich te nemen, nadat de familie Crielaard na veertig jaar afscheid nam van het dierenpark. Reden was dat zij met de gemeente een verschil van inzicht hadden over de invulling van het park en de kostenverdeling.

Zoektocht

Daarom opende de gemeente de zoektocht naar een nieuwe uitbater. In totaal meldden zich veertien belangstellenden. Op Van Driel na waren dit allemaal particulieren en zij beschikten niet over de noodzakelijke inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Wel is een aantal aanmelders inmiddels actief geworden als vrijwilliger bij het dierenpark.

Samenwerking met SOVAK

Ook de cliënten van het nabijgelegen SOVAK blijven zich inzetten voor het dierenpark. Zij helpen mee met de verzorging van de beestenboel. "De samenwerking verloopt voor beide partijen naar tevredenheid. SOVAK heeft voer voor de dieren op voorraad gekregen van Van Driel. Er is een meer intensieve samenwerking", geeft de gemeentewoordvoerster aan.

Warm hart

Wethouder Eef Schoneveld liet eerder weten te ijveren voor behoud van het dierenpark. Veel Klundertenaren komen er graag met hun kinderen en dragen het parkje een warm hart toe. Ook de gemeente vindt de kinderboerderij van meerwaarde voor Klundert.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES